Mucitler BTM’de sahne aldı

Giriş: 06.02.2019 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) da desteklediği BTM, Tüm Mucitler İcat-İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) ve Keiretsu Forum Türkiye işbirliği ile düzenlediği Mucit Girişimci Programı’nın ikincisini de tamamladı.

8 HAFTALIK ÇALIŞMA

Program çerçevesinde mucit girişimciler 8 hafta süren çalışmaya tabi tutuldu. Ardından icatlarını BTM’nin Fulya’daki yerleşkesinde düzenlenen BTM Mucit Sahnesi’nde yatırımcılara tanıtma olanağı buldu.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi ve İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan Salman’ın da yer aldığı etkinlikte konuşan BTM Direktörü İbrahim Elbaşı, BTM’nin girişimcilik ekosistemi içerisinde multifonksiyonel bir girişimcilik merkezi olduğunu dile getirdi.

İŞTE O 7 PROJE

Policapr – Ayhan Olcay: Mobil Çoklu İlaç Kombinasyon Cihazı (Policapr). Birden fazla sabit ilaç dozlarını hastane, eczane ve aile hekimlerinin muayenehanelerinde tek bir kapsül haline getiriyor.

Iff – Ersin Aykaç: Şarj kablolarının eklem bölgelerindeki kırılma ve kopma problemini çözen, renk seçenekleriyle kişiselleştirme sağlayan kablo koruyucu aparatı. Aynı zamanda yeni bir reklam alanı oluşturuyor.

GK Biotechnology – Gizem Coşar: GKBio sinir tüpü kopmuş sinirlerin rejenerasyonunu sağlamak ve kaybolan işlevi yeniden kazandırmak için tasarlandı. Sinirlerin iki ucu arasında köprü görevi görerek sinir uçlarını uygun yön ve doğrultuda birbirine bağlıyor.

Pinna – Uğur Çılgınoğlu: Topraksız domates ve çilek kültürü seralarında bitki yetiştirmesi amacıyla kullanılan ve Hindistan cevizi lifinden yapılan cocopeat torbası; yoğun köklenme, bitki besin artıkları birikimi, hastalık riskinden dolayı
1-2 sezon kullanılıyor.

Sanotech – Muzaffer Kanaan: Diyabetik nöropati (diyabet sonucu kandaki artan şeker miktarından kaynaklanan sinir tahribatı) kaynaklı ayak şikayetleri (yanma, batma, ağrı vb.) semptomatik tedavisinde kullanılan TENS cihazlarını giyilebilir ve kullanımı kolay bir formata indirgemeyi hedefliyor.

Kalptaşı – Hüseyin Vatansever: Klasik satranç oyununu farklılaştırarak bütünleşik öğretim sistemini içeren ve temel bilimlerin başlangıç bilgilerini günlük yaşam ile ilişkilendiren bir oyun.

Neurobil – Seyfullah Sepet: EEG teknolojisi baz alınarak geliştirilen, eğitim ve sağlık alanları için beyin sinyallerinin ölçümlenmesi ve odak kitle için anlamlandırılmasını amaçlayan cihazlar tasarlıyor.