İstanbul Ticaret Odası’nın iştiraki olan ve faaliyetleri İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından da desteklenen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM), ‘Mucit Girişimci’ için düzenlenen ‘Hoş Geldin’ etkinliği 6 Aralık’ta BTM’de gerçekleşti. Tüm Mucitler İcat-İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) ve Keiretsu Forum Türkiye işbirliğiyle organize edilen etkinlik, BTM uzmanlarından Ecem Çuhacı Küçük’ün, girişimcilere BTM’nin faaliyetlerini anlatmasıyla başladı.
8 HAFTA SÜRECEK
Daha sonra 8 hafta sürecek ‘Mucit Girişimci’ programının içeriği ve detayları ile ilgili bilgi aktarıldı. BTM’nin girişimcilik ekosistemi içerisinde multifonksiyonel bir girişimcilik merkezi olduğu vurgulanan etkinlikte, bu zamana kadar yapılan hızlandırma kampları ve başarıya ulaşmış startup’lar anlatıldı.
MUCİT SAHNESİ
Mucit girişimcilere, 8 haftalık programın sonunda yapılması planlanan ‘BTM Mucit Sahnesi’nde yer alabilmek için hangi koşulları gerçekleştirmeleri gerektiği bilgisi verildi. ‘BTM Mucit Sahnesi’ demo günü etkinliğinden sonra mucit girişimcilerin İTO’da yer alan meslek komitelerine giderek hızlı bir şekilde yatırımcı ile eşleştirileceği bildirildi. Girişimcilere, daha sonraki süreçler de anlatıldı.
Etkinlikte konuşan TÜMMİAD Başkanı Bülent Kavaklı, derneğin faaliyetlerini, desteklerini ve mucitlerden beklentilerini anlattı. Keiretsu Forum Türkiye Direktörü Emir Uzunoğlu ise mucit girişimcilere Keiretsu Forum’dan ve yatırımcılarından bahsetti.
PROJELERİNİ TANITTILAR
Etkinliğe dahil olan mucit girişimciler, projelerinden kısaca bahsederek birbirleriyle tanıştılar. Keiretsu Forum Türkiye Direktörü Emir Uzunoğlu, etkinlik sonunda ‘girişimcilik’ hakkında eğitim vererek mucitler için programa hızlı bir başlangıç yaptı. Yaklaşık iki saat süren eğitim sonunda mucit girişimciler akıllarında kalan tüm soruları cevaplama fırsatı buldular.
FARKLI ALANLARDA YOĞUN EĞİTİM
‘Mucit Girişimci’ programı kapsamında girişimcilere, aralık ayı boyunca girişimcilik ekosisteminde yer almalarını sağlayan faydalı eğitimler verilecek. Girişimciler, söz konusu eğitimlerde yeni şirket modellerinden fikri ve sınai haklara, patent değerlemeden ürün ve piyasa araştırmasına, iş geliştirmeden stratejik planlamaya kadar farklı alanlarda eğitim alacak. Programda ayrıca yatırımcı söyleşileri de gerçekleştirilecek.
EKONOMİ YAZARI MELİHA OKUR BTM’Yİ ZİYARET ETTİ
Ekonomi yazarı Meliha Okur, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’ni ziyaret etti. BTM’de gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi alan Okur, girişimci adaylarının çalışmalarını da yakından inceleme fırsatı buldu. Okur, BTM ekibi ile girişimcilik ekosistemini değerlendirerek, özellikle kadın girişimciler konusunda neler yapılabileceğine ilişkin görüşmeler yaptı.
İNOFİNANS ÇALIŞTAYINDA TALEPLERİNİ ANLATTILAR
Ekonomistler Platformu’nun uygulayıcı olduğu, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ortaklığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘İnofinans’ projesi kapsamında ‘İnofinans I. Girişimcilik Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştaya girişimcilik ekosisteminde yer alan iş ortakları ve BTM girişimcileri katıldı. BTM’nin yatırım alan girişimcilerinden Restroid ve Mornero’nun da katılım sağladığı çalıştayda, girişimcilerin destek programlarından ve melek yatırım ağlarından talep ve beklentileri görüşüldü.