tatil-sepeti

HABER: MÜGE BİBER

Türkiye, kuyumculuk ve mücevherat sektörü ihracatı son 10 yılda önemli ölçüde arttı. Pandemi sürecini en hafif hasarla atlatan sektörlerin başında gelen kuyumculuk ve mücevherat sektörü, mevcut ihracat pazarlarını da korudu.

YÜZDE 57 ARTIŞ

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin raporuna göre mücevher ihracatı, eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 58.52’lik artışla 501.3 milyon dolara ulaştı. Bu yılın ilk 9 ayında ise toplam mücevher ihracatı yüzde 57.4 artarak, 3 milyar 883 milyon dolar oldu.

SEKTÖR İÇİN FAALİYETLER

İstanbul Ticaret Odası da sektörün bu dinamizminin daha iyi değerlendirilmesi için bir süredir eğitim çalışmalarına hız verdi. İTO, kuyumculuk sektöründe çalışanların hem eğitimini hem de ulusal standartlarda mesleki yeterliliğe sahip olmasını hedefliyor.

MESLEKİ YETERLİLİK

İTO, bu alanda en önemli adımı Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Mesleki Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü imzalayarak attı. Protokol kapsamında Modelci, Dökümcü, Mıhlayıcı, Obje İmalatçısı, Sadekar, Seri Üretim Elemanı, Yüzey İşlemcisi ve Değerli Taş Uzmanı alanlarında gerçekleştirilecek olan mesleki yeterlilik çalıştaylarından ilki ‘Modelci (Seviye 4)’, 27-28 Ekim tarihleri arasında online ortamda gerçekleştirildi.

PIRLANTA VE RENKLİ TAŞ

İTO, Kuyumculuk Meslek Komitesi’nin öncülüğünde Harmony Akademi işbirliğinde iki eğitim programı daha hazırladı. Bu programlardan ilki olan ‘Pırlanta Eğitimi’, 1-5 Kasım 2021 tarihlerinde Oda’nın merkez binasında düzenlendi. Renkli Mücevher Taşları Eğitim Programı ise 15-20 Kasım 2021 tarihlerinde sabah-akşam olmak üzere iki grup halinde gerçekleştirilecek.

08 Kasım 2021 Pazartesi

Etiketler : Sektörel