Pazartesi, 25 Kasım, 2024
Tekstil ve hazır giyim, ülkemizin en güçlü üretim ve ihracat sektörleri arasında yer alıyor. Uzun yıllar fason üretimle gelişen sektörde, son 15 yılda özellikle Çin, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelerin ucuz işgücü tehditleri karşısında özgün tasarımlar sunmak zorunlu hale geldi. Dolayısıyla marka oluşturmayı ve bu markalarla pazar payını büyütmeyi hedefleyen sektörde, yaratıcı iş gücüne daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Buna paralel olarak işletmelerdeki moda ve tekstil tasarımcı sayısı da günden güne artıyor.
YETENEKLİ TASARIMCILAR
Bölümlerini ve eğitim programlarını sektörlerin ihtiyaçlarını analiz ederek şekillendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile de fark yaratıyor. Moda, tasarım, tekstil, deri, ayakkabı, saraciye, tekstil işletmeciliği ve pazarlama konularını bünyesinde bulunduran bölümde, öğrenciler ilk iki yılda ortak eğitim görüyor. Son iki yılda ise moda tasarımı, tekstil, deri, ayakkabı ve saraciye ile tekstil işletmeciliği ve pazarlama konularında uzmanlaşıyor.
SÜREKLİ YENİLENME
İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, sürekli kendini yenileme ilkesi üzerine kurulu. Öğrencilerin iyi yetişmiş birer mezun olabilmeleri için tüm olanaklarını seferber eden bölüm, gençleri Erasmus projesi kanalıyla bir yarıyıllarını yurtdışında geçirmeleri için teşvik ediyor.
Bölüm öğrencileri, İstanbul Ticaret Odası’nın sunduğu fırsatlardan da yararlanabiliyor. Öğrenciler, İTO sayesinde uluslararası fuar ve etkinliklere katılabiliyor. İTO, staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada da öğrencilere etkin desteğini sürdürüyor. Mesleki gezilerle ve çeşitli konferanslarla zenginleşen eğitim ve öğretimle, dünya pazarında yer alabilecek, ileri görüşlü, çağdaş tasarımcılar yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu nedenle de ‘birinci sırada öğrencinin olduğu’ bir eğitim modeli uygulanıyor.
MARKA İÇİN FIRSAT
Bölümden, moda ve tekstil tasarımcısı unvanı ile mezun olan öğrenciler; giyim, tekstil, deri, ayakkabı ve aksesuar tasarımı yapabilen, teknolojik donanıma sahip bireyler olarak yetiştiriliyor. Öğrenciler mezun olduktan sonra hazır giyim, deri, ayakkabı ve saraciye sektöründeki markaların Ar-Ge ve tasarım departmanlarında tasarımcı olarak çalışabilir ya da danışmanlık yapabilirler. Serbest tasarımcı olarak çalışabilecekleri gibi kendi markalarını da oluşturabilirler.
KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER
Moda ve tekstil, değişimin hızlı bir şekilde yaşandığı, farklı model arayışıyla yaratıcılığa ihtiyaç duyulan birçok sektörün önünde geliyor. Tekstil firmalarının rekabet edebilme şansının tasarım sayesinde geliştiği bir sır değil. Bu nedenle de İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü; giyim, dokuma, örme, baskı, deri konfeksiyonu, ayakkabı ve saraciye tasarımı ve üretiminde yaratıcı, özgün, estetik ölçütler doğrultusunda katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinden pazarlamasına kadar geçen süreçlerin uygulamalı ve teorik olarak öğretildiği programlardan oluşuyor.
HEDEF, SANAYİYE ADAPTASYON
Bölüm, dünyadaki benzer bölümlerin sahip olduğu tüm imkanları bünyesinde barındırıyor. Sektör deneyimi de olan akademisyenlerden kurulu güçlü bir kadrosu bulunan bölümün atölye ve stüdyoları da yeni yeteneklerin yetişmesi için uygun ortamı sağlıyor. Bölümde hedef; mezun olan öğrencilerin hızlıca sanayiye adaptasyonunu sağlamak… Bunun için tüm altyapı yatırımları yapılmış durumda. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıktığında yatırım yapılmaktan geri kalınmıyor. Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü bünyesinde üç tasarım stüdyosu, bilgisayarlı tasarım laboratuvarı, üç farklı dokuma atölyesi, boya ve baskı laboratuvarı ile giyim ve defile hazırlama atölyesi bulunuyor.
01 Haziran 2018 Cuma
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi