tatil-sepeti

HABER: SELAHATTİN NİZAM

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin yoğun rağbet gören ve Türkiye’ye pek çok yeni moda tasarımcısı kazandıran Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, 2019-2020 eğitim öğretim yılıyla birlikte öğrencileri özel yetenek sınavıyla kabul edecek. Modaya yön vermek isteyen adaylar, ÖSYM’nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavından 150 ve üstü puan almaları halinde özel yetenek sınavı için başvurabilecek. Başvuran adaylar, özel yetenek çizim sınavı ve sözlü görüşmede başarılı oldukları takdirde Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’ne kabul edilecek. Kayıt yaptıran tüm adaylar, bölümde yüzde 75 burslu okuyacak.

UZMANLIK EĞİTİMİ

Bölümlerini ve eğitim programlarını sektörlerin ihtiyaçlarını analiz ederek şekillendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile de fark oluşturuyor. Moda, tasarım, tekstil, deri, ayakkabı, saraciye, tekstil işletmeciliği ve tekstil pazarlama temel konularını bünyesinde bulunduran bölümde, öğrenciler ilk iki yılda ortak eğitim alıyor. Son iki yılda ise moda tasarımı, tekstil, deri, ayakkabı ve saraciye ile tekstil işletmeciliği ve pazarlama konularında uzmanlaşıyor.

GELECEK TASARIMDA

Moda ve tekstil sektörü, değişimlerin hızlı bir şekilde yaşandığı, farklı model arayışıyla yaratıcılığa ihtiyaç duyulan birçok sektörün önünde geliyor. Tekstil firmalarının rekabet edebilme şansının tasarım sayesinde geliştiği bir sır değil. Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü; giyim, dokuma, örme, baskı, deri konfeksiyonu, ayakkabı ve saraciye tasarımı ve üretimi alanlarında yaratıcı, özgün, estetik ölçütler doğrultusunda, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinden pazarlamasına kadar geçen süreçlerin uygulamalı ve teorik olarak öğretildiği programlardan oluşuyor.

YURTDIŞI TEŞVİKİ

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, sürekli kendini yenileme ilkesi üzerine kurulu. Gençlerin iyi yetişmiş birer mezun olabilmeleri için tüm olanakları seferber eden bölüm, öğrencileri Erasmus projesi kanalıyla bir yarıyıllarını yabancı bir ülkede geçirmeleri için de teşvik ediyor. Bölümde, mesleki gezilerle ve çeşitli konferanslarla zenginleşen eğitim ve öğretimle, dünya pazarında yer alabilecek, çağdaş tasarımcılar yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu nedenle de ‘birinci sırada öğrencinin olduğu’ bir eğitim modeli uygulanıyor. Bölümden mezun olan öğrenciler; hazır giyim, deri, ayakkabı ve saraciye sektöründeki markaların Ar-Ge ve tasarım departmanlarında tasarımcı olarak çalışabiliyor ya da danışmanlık yapabiliyor. Öğrenciler serbest tasarımcı olarak çalışabilecekleri gibi kendi markalarını da oluşturabiliyor.

SEKTÖRÜN DUAYENLERİ KONFERANS VERİYOR

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, her yıl düzenlediği ‘Bahar Konferansları’ dizisiyle moda ve tekstil sektörünün duayenlerini öğrencilerle buluşturuyor. Bu sayede bölüm öğrencileri sektörle daha üniversite sıralarında tanışıyor, iş ve staj imkanları elde edebiliyor. Bu yıl mart-mayıs arasında organize edilen konferanslara şu isimler davet edildi: Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Çimen Bayburtlu, ‘Tekstil Moda Endüstrisinde Deri ve Kürkün Yeri’ konulu sunumuyla Orjin Deri Genel Müdürü Selçuk Avcı, ‘Türkiye’de Erkek Modası’ konulu sunumuyla modacı Hatice Gökçe, ‘Moda Editörlüğü ve Yazarlığı, Basın ve Medya’ konulu sunumuyla Aylin Saraçoğlu, ‘Markalaşma ve Girişimcilik’ konulu sunumuyla İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve CUNO Group Yönetim Kurulu Başkanı Servet Samsama, ‘Tekstil ve Moda Tasarımında Önemliler’ konulu sunumuyla İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Hamaratlı Tekstil Yönetim Kurulu Başkan İrfan Özhamaratlı.

SANAYİYE HIZLI ADAPTASYON

İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, ileri düzey eğitim veren dünyadaki benzer bölümlerin sahip olduğu tüm imkanları bünyesinde barındırıyor. Sektör deneyimi olan akademisyenlerden kurulu güçlü bir kadrosu bulunan bölümün atölye ve stüdyoları da yeni yeteneklerin yetişmesi için uygun ortamı sağlıyor. Bölümde hedef; mezun olan öğrencilerin hızlı bir şekilde sanayiye adaptasyonunu sağlamak…
Bölüm bünyesinde üç tasarım stüdyosu, bilgisayarlı tasarım laboratuvarı, üç dokuma atölyesi, boya ve baskı laboratuvarı, giyim ve defile hazırlama atölyesi bulunuyor.

TASARIMCIYA İHTİYAÇ ARTIYOR

Tekstil ve hazır giyim, Türkiye’nin en güçlü üretim ve ihracat sektörleri arasında yer alıyor. Uzun yıllar fason üretimle gelişen sektör, son 15 yılda özellikle Çin, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelerin ucuz işgücü tehditleri karşısında özgün tasarıma ağırlık verdi. Marka oluşturmayı ve bu markalarla pazar payını büyütmeyi hedefleyen sektörde, moda ve tekstil tasarımcı sayısı da her geçen gün artıyor.

09 Nisan 2019 Salı

Etiketler : Üniversitemiz