tatil-sepeti

HABER: CEYHUN KUBURLU

Beyaz yakalı çalışanların ağırlıkta olduğu şirketler, pandemi ile birlikte önce uzaktan çalışma sistemini keşfetti, daha sonra işe alım hizmetlerini dijitalleştirdi. Değişen dünyada sürekli gelişen bu uygulamalara her geçen gün yenisi ekleniyor. Londra merkezli insan kaynakları (İK) platformu Oyster da bu şirketlerin başında geliyor. Jack Mardack ve Tony Jamous tarafından Ocak 2020’de piyasaya sürülen Oyster, işe alım ve istihdam sürecindeki eşitsizlikleri ortadan kaldırarak daha eşitlikçi bir İK platformu sunuyor.

HIZLI BÜYÜMEYİ BEKLEMİYORDUK

Pandemi ile birlikte birçok girişimci gibi Jack Mardack ve Tony Jamous da yeni fikirler üretme peşindeydi. Kurumsal hayattaki farklılaşmaları takip eden iki girişimci, sonunda İK alanına yönelmeleri gerektiğini fark etti. İşte Oyster fikri de bu sayede hayata geçmiş oldu. Girişimciler, başta farklı birkaç platform üzerine odaklandı. Sonra şirketleri dinlemeleri gerektiklerini fark ettiler ve 2020 yılında Oyster’ı piyasaya sürdüler. Jack Mardack, o günleri şöyle anlatıyor:

“İşe alım ve istihdam sürecinde birçok eşitsizlik olduğunu gözlemledik. Hem ücretlerde hem de personel yetisinde bu farklılıklar, şirketleri ciddi zorluyordu. Eşitsizlikleri ortadan kaldırarak daha eşitlikçi bir İK platformu sunmamız gerektiğini fark ettik. Şirketler için uzaktan çalışmanın daha iyi bir seçenek olduğunu biliyorduk.
Ancak ikna edemiyorduk. Pandeminin etkisiyle bu durum hızlandı. Oyster, kuruluşundan kısa bir süre sonra hayatımızı etkisi altına alan Covid-19 pandemisiyle birlikte inanılmaz bir büyüme yaşadı. Bu büyümeyi biz de beklemiyorduk.”

2 YILDA 227 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

İlk etapta Londra’da hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan Mardack, “Birçok yatırım fonunun dikkatini çekmeye başladık. Ancak hiçbir şey kolay olmadı.
İlk yatırımımızı aldıktan kısa süre sonra dünya devleri bizimle ilgilenmeye başladı. LinkedIn’in de bu yatırım turlarına katılması, bizim için çok önemliydi” dedi.

Oyster, geçtiğimiz günlerde C Serisi finansman turunu tamamladı. İki yılda 77 milyon dolarlık yatırım alan şirket, geçtiğimiz günlerde 150 milyon dolarlık yatırım çekmeyi başardı. Böylece kuruluşundan bu yana toplamda 227 milyon dolar yatırım alan Oyster, 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn girişimleri arasında yer aldı.

Son yatırım turunu Georgian liderliğinde tamamlayan Oyster’a; Salesforce Ventures Impact Fund, Base10, Okta, LinkedIn ve Endeavor Catalyst yatırım yaptı. Şirket, son yatırım turundan elde ettiği gelirle hızlı bir büyüme bekliyor.

ŞİRKETLER GLOBAL ÖLÇEKTE PERSONEL ARIYOR

Osyster’in kurucularından Jack Mardack, şu anda 70’e yakın ülkede 500 kişilik bir ekip ile hizmet verdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bir yıl önceki büyüme rakamlarımız yatırımcılarımızı umutlandırdı. Gelir artışımız her geçen gün yükseliyor. Şirketimiz, aynı yıl içinde ekip üyesi sayısında da önemli bir artış yakaladı. Sadece 2022 yılı içerisinde 25 bine yakın iş başvurusu gerçekleştirdik. Global ve sektör devi markalarla işbirliklerimiz artıyor. Her geçen gün yeni markaları bünyemize katıyoruz. Artık şirketler global ölçekte personel arıyor. Bu da bizim gibi markaların önünü açıyor. Oyster olarak 200’e yakın ülkede iş arayan insanlarla şirketleri buluşturuyoruz.”

30 Mayıs 2022 Pazartesi

Etiketler : Sektörel