Salı, 05 Kasım, 2024
Kalkınma Bakanlığı’nca bütçesi onaylanan Milli Elektrikli Tren Seti (EMU) Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayesinde Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) tarafından yürütülüyor. Milli Elektrikli Tren Seti (EMU) Projesi’nin prototip dizisinin 2018 sonu itibarıyla raylara indirilmesi hedefleniyor.
İLK TASARIM HAZIR
Tren vagonlarının vagon gövdesi, iç aksesuarlar ve bojisi dahil ilk tasarım projeleri tamamlandı. Klima, fren, kapı, koltuk sistemleri, tekerlek takımları gibi ana komponentlerin teknik şartnameleri hazırlandı ve ihale süreçleri başlatıldı.
Ana komponentlerin belirlenmesiyle nihai tasarım ve üretim aşamasına geçilecek tren setleri ise TSI (Avrupa Birliği Ortak İşletilebilirlik Kuralları) sertifikalı olacak.
ROBOTİK İŞLEME MERKEZİ
Öte yandan Milli Tren Projesi kapsamında Alüminyum Gövde Üretim Atölyesi kurulacak. Alüminyum gövde üretiminde kullanılacak olan robotik kaynaklı otomasyon sistemleri, robotik işleme merkezi gibi sistemlerin ihale süreçleri de başlatıldı.
Yüksek Hız Kongresi Türkiye’de yapılacak
Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi’nin 10’uncusu, bu yıl 11-14 Temmuz tarihleri arasında başkent Ankara’da gerçekleştirilecek.
Uluslararası Demiryolları Birliği’nin (UIC) Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi’nin 10’uncusu, 11-14 Temmuz tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.
Yüksek hızlı demiryoluyla ilgili dünyadaki en önemli etkinlik olan kongrenin teması, ‘sürdürülebilir ve rekabetçi işletmelere yönelik bilgilerin paylaşımı’ olarak belirlendi. TCDD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongre kapsamında, oturumlar ve toplantıların yanı sıra demiryolu sistemlerindeki en son gelişmelerin sergileneceği ticari fuar düzenlenecek.
Kongreye demiryolu tedarikçileri, araştırma enstitüleri, üniversiteler, uluslararası örgütler ve finansal kuruluşların üst düzey temsilcileri katılacak.
221 MİLYON LİRA EKONOMİYE KATKI
Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ), 2016’da çalışan personel aracılığı ve kentte bulunan yan sanayi firmaları üzerinden alınan mal ve hizmetlerle yaklaşık 148 milyon, diğer yan sanayi firmaları üzerinden alınan mal ve hizmetlerle de yaklaşık 73 milyon lira ülke ekonomisine katkı sağladı.
20 YILDA İKİ KATINA ÇIKACAK
Dünya genelinde yaklaşık 24 bin kilometrelik yüksek hızlı demiryolu hattı işletiliyor. Bu hatlarda 15 milyardan fazla seyahat gerçekleştirildi.
Gelecek 20 yıl içinde bu sayının iki katına çıkması bekleniyor.
YHT HATTI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
2009’da Ankara-Eskişehir hattıyla yüksek hızlı tren (YHT) işletmeciliğine geçilen Türkiye’de, 2011’de Ankara-Konya, 2013’te Eskişehir-Konya, 2014’te Ankara-Eskişehir-İstanbul ve Konya-İstanbul arasında YHT seferlerine başlandı. Ankara-İzmir, Ankara-Sivas ve Bursa-Bilecik arasında YHT hatlarının inşası devam ediyor.
SAVUNMA İHRACATI BEŞ YILDA KATLANDI
Savunma ve havacılık sanayii, 2016’da 1.68 milyar dolarlık ihracata imza attı. Beş yılda ihracatını ikiye katlayan sektör, bu dönemde 7.6 milyar dolarlık ihracat büyüklüğüne ulaştı.
04 Ocak 2017 Çarşamba
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı