Cumartesi, 23 Kasım, 2024
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Milli Teknoloji Hamlesi'ni yürütmek, stratejik araştırma ve verimlilik için 2 yeni genel müdürlük kuruldu. Bakanlıkta 3 genel müdürlük de dönüştürüldü.
Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre, ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Milli Teknoloji Hamlesi'ni yürütmek, stratejik araştırma ve verimlilik için kritik öneme sahip 2 yeni genel müdürlük oluşturuldu.
KAPASİTE ARTIRILACAK
‘Milli Teknoloji Hamlesi’ mevzuata girerken, çalışmaları yürütmek üzere Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü kuruldu.
Ayrıca Bakanlık bünyesinde kurulan Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü de bilim, sanayi, teknoloji, araştırma, geliştirme ve yenilik faaliyetleri gibi alanlarda Türkiye'nin kapasitesini artırmak amacıyla ulusal ve küresel gelişmeleri izleyecek.
GÖREVLER GÜNCELLENDİ
Öte yandan, Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü dönüştürülerek, yerine ‘Sanayi Genel Müdürlüğü’ kuruldu.
Metroloji ve Standardizasyon ile Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi genel müdürlükleri tek çatı altında toplanarak ‘Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğü’ oluşturuldu.
Bakanlığın, Personel ile Destek Hizmetleri Dairesi başkanlıkları yeni kurulan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlandı.
Kararname ile Bakanlığın görev alanında güncellemeler yapılırken, bazı değişiklikler de ilk kez mevzuata girmiş oldu.
YAZILIM EKOSİSTEMİNE 30 MİLYON LİRA DESTEK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazılım ekosisteminin güçlendirilmesi için kurulan Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun gelecek 2 yıllık çalışma programının hazırlandığını belirterek, “Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK-TÜSSİDE yürütücülüğündeki bu programa, İstanbul ve Doğu Marmara kalkınma ajanslarımız 30 milyon liralık katkı sunacak” dedi.
Platformun şirketlere, girişimcilere ve araştırmacılara tek başlarına yapamayacakları projelerde rekabet öncesi işbirliği ortamı sunduğuna dikkati çeken Varank, “Platformda 60'ı aşkın şirket, 50'den fazla üniversite, sektör temsilcisi STK ve topluluk üyesi binlerce yazılımcı bulunuyor. Burada sadece yazılım geliştirenler değil, yeni teknolojilerde yazılım ihtiyacı olan şirketler de paydaşımız” dedi.
Varank, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nde yazılım alanında 500 bin yazılımcı sayısına ulaşma hedeflerinin bulunduğunu anımsattı.
22 Nisan 2020 Çarşamba
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi