istanbul-ticaret-gazetesi
istanbul-ticaret-gazetesi

MHRS'de yeni dönem: Randevu öncesi aile hekimine yönlendirme uygulaması başladı

Sağlık Bakanlığı, 25 Temmuz itibarıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) "Aile Hekimine Yönlendirme" uygulamasını devreye aldı. Yeni düzenlemeyle, vatandaşlar tercihlerine göre önce aile hekimine yönlendirilecek. Bu uygulama ile vatandaşların sağlık sistemine erişimi hızlanırken, randevu sisteminde de yoğunlukların azalması bekleniyor.

Giriş: 27.07.2025 - 11:19
Güncelleme: 27.07.2025 - 11:19
MHRS'de yeni dönem: Randevu öncesi aile hekimine yönlendirme uygulaması başladı

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve hastane kaynaklarını daha verimli kullanmak amacıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.


25 Temmuz'da devreye alınan "Aile Hekimine Yönlendirme" uygulamasıyla birlikte, MHRS üzerinden randevu talebinde bulunmak isteyen vatandaşlara önce aile hekimine yönlendirilme seçeneği sunulacak. Tercihini bu yönde kullanan hastalar, öncelikle aile hekimleri tarafından muayene edilerek değerlendirmeye alınacak.


Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu düzenlemenin gereksiz hastane başvurularını azaltarak, uzman hekimlerin ve hastanelerin daha etkin kullanılmasını sağlayacağı belirtildi. Ayrıca vatandaşların basit sağlık problemlerinin aile hekimi düzeyinde çözüme kavuşturulması hedefleniyor.


ÖNCE AİLE HEKİMİ MUAYENE EDECEK

25 Temmuz'da hayata geçirilen uygulamayla vatandaşlar, MHRS üzerinden randevu talebi bırakma işlemi öncesinde "Aile Hekimine Yönlendirme" ekranıyla karşılaşacak.


Tercihleri doğrultusunda aile hekimine yönlendirilen kişiler, önce aile hekimlerince muayene edilecek ve değerlendirmeleri yapılacak.


AİLE HEKİMİ DEĞERLENDİRMESİ SONRASI KOLAY RANDEVU 

Aile hekimleri, muayene sonrası gerek duyulan durumlarda, kayıtlı nüfusları için kendilerine ayrılan rezerv kontenjan sayesinde MHRS üzerinden kişilere doğrudan uzman hekim randevusu oluşturabilecek.


Uygulamayla vatandaşların uzman hekimlere erişiminin hızlanması, aile hekimliği kapasitelerinin daha verimli kullanılması ve birinci basamakta çözülebilecek sağlık sorunlarının doğrudan aile hekimlerince yönetilmesi hedefleniyor.