Hem akademik hem mesleki anlamda birikimlerini sergileyen öğrenciler, okulu ziyaret eden sektör temsilcilerinden de tam not aldı.
ADEM ORHUN
İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Komite Üyelerinin hamiliğini yaptığı meslek liseleri, yeni donanımları ve projeleriyle dikkat çekiyor. Kimi okulda hamilik kapsamındaki alanda makina ve teçhizat desteği sağlanırken, kimi okulda da bilgisayar laboratuvarları kuruluyor. Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında hamiliği İTO tarafından gerçekleştirilen Güngören Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) de yeni bilgisayar sınıfına kavuştu.
İTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Mesleki Eğitim Komisyonu 2. Bölge Sorumlusu Bahadır Yaşık ve okulun hamisi olan Meclis Üyesi Gürbüz Turan, yeni bilgisayarlarına kavuşan öğrencileri ziyaret etti.
HER ALANDAN ESER
Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk ile İTO Meclis ve Komite Üyelerinin de iştirak ettiği programda, okulda gerçekleşen TÜBİTAK Bilim Fuarı heyecanı da yaşandı. Okul Müdürü Ahmet Kınacı, heyet üyelerine, tasarım ve araştırma konusunda kendilerini şaşırtan öğrencilerin ilginç çalışmaları olduğunu belirtti. Okuldaki ‘moda tasarım teknolojileri’, ‘muhasebe ve finansman’, ‘büro yönetimi’, ‘çocuk gelişimi ve eğitimi’, ‘halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri’ alanlarında öğrenim gören kız öğrencilerin bazıları hazır giyim tasarımları, bazıları bebek ve çocuklara yönelik eşyalar, bazıları ise gıda ve kimya gibi alanlardaki ürünlerini sergileyip, projelerini tanıttı.
MESLEĞE HAZIRLIK
Bilgisayar sınıfının açılışı ve proje tanıtımının ardından öğrenciler bir de defile gerçekleştirdi. Hem günlük kıyafet hem de çocuklara yönelik kostümleri tasarlayıp diken öğrenciler, ürünlerini sahnede sergileyerek hem heyet üyelerinden hem de velilerinden büyük alkış aldı. Öğrenciler bu şekilde, meslek hayatlarına adım atmadan önce öğrendiklerinin bir kısmını da uygulamış oldu. Program sırasında konuştuğu öğrencilere, “Sizlerle gurur duyuyoruz” diyen Bahadır Yaşık, “Burada bambaşka bir enerji var. Sizin bu gayretiniz, araştırma ve öğrenme çabanız takdire şayan. Projelerinizi ve serginizi incelerken de bunu net bir şekilde gördük. Hamilerimize de çok teşekkür ediyorum. Bu desteğin ve güvenin karşılığının olduğunu bilmek, sektörler için de iş dünyası için de umut verici. Herkesi mesleki öğretime destek olmaya davet ediyorum” dedi.
HALİÇ SUYUNU TEMİZLEYECEK PROJE
Güngören Cemil Meriç MTAL öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Programı çerçevesinde hazırladıkları projenin tanıtımını yaptı. Öğrenciler, Haliç ekosisteminde oluşan su kirliliğine karşı bir çözüm yolu buldu. Projeye göre, elodea (egeria densa) bitkisinin ortama geniş şekilde adapte olmasıyla bitkinin fotosentez özelliği birleştiğinde kirlilik azalmaya başlıyor. Kirliliği elodea bitkisiyle temizleyerek sudaki oksijen miktarını artırmaya dayanan proje sayesinde sudaki pH dengesi de sağlanıyor.