tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Odası’nın meclis ve komite üyelerinin kendi çevrelerindeki meslek liselerini desteklemesiyle başlayan hamilik projesi ile olumlu sonuçlar alınıyor.


Bu okullardan mezun öğrencilerin birçoğu kendi alanlarında çalışmayı tercih ederken, okulu destekleyen sanayiciler de gençleri kazanarak işyerlerinin ihtiyacını karşılıyor. 

 

HABER: ADEM ORHUN 

 

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında hamiliği İstanbul Ticaret Odası tarafından yürütülen okullarla temaslar artıyor. İTO’nun hamilik projesinin ilk meslek lisesi olan Büyükçekmece Rosvita-Timur İmrağ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin de ziyaret trafiği oldukça yoğun. Okulun makina teknolojisi alanındaki öğrenciler, önceki hafta bölgedeki sanayi kuruluşlarından birini ziyaret ederek, çalışma ortamını ve makinaları yerinde görme imkanı buldu. Bu arada çocukların meslek lisesine ilgisini artırmak için hamilerin de desteğiyle yapılan çalışmalar karşılık bulmaya başladı. Bu kapsamda bölgedeki ilköğretim okullarının orta kısımlarından öğrenciler, meslek lisesini ziyaret ederek, atölyeleri gezdi, öğretmenlerden alanlar hakkında bilgi aldı. 

 

LİSEDEN SANAYİYE

 

Okula son ziyaret ise İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün başkanlığındaki heyet tarafından gerçekleştirildi. İTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Mesleki Eğitim Komisyonu 3. Bölge Sorumlusu Murat Hazıroğlu ve Okul Müdürü Hasan Karadeniz tarafından ağırlanan heyet, İTO tarafından donatılan atölyeleri inceleyerek öğrencilerle görüştü. Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, okulun sunumu sırasında, 4 yıllık fakülte kazanan mezun sayısının düşük olmasının problem olmadığını, çünkü asıl ihtiyaç duyulan şeyin, öğrencilerin liseden mezun olur olmaz kendi alanlarında işe girmesi olduğunu söyledi. Sülün, “Burada da görülüyor ki, bu meslek lisesinden mezun olanların kendi alanlarında çalışma oranı epey yüksek. Bu şekilde gençlerin hem yıllar geçmeden iş hayatına atılabildiğini hem de sanayicilerin, işin temelini öğrenmiş gençleri kazanma imkanı olduğunu görüyoruz” dedi. Vali Yardımcısı Sülün, sanayicilerin meslek liselerini desteklemelerinin ve ziyaretlerinin kendileri açısından da kazançlı olacağını kaydetti. 

 


YAZILIM AKADEMİSİ

 

Program sırasında Murat Hazıroğlu da İTO’nun mesleki eğitim alanındaki çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Hazıroğlu, İTO’nun projesi olan SoftITo Yazılım-Bilişim Akademisi Projesi’ni ve çıktılarını katılımcılarla paylaştı. Diploma ve yaş şartı olmaksızın hemen her sektörden ve yaştan binlerce kişiden başvuru aldıklarını belirten Hazıroğlu, “Maalesef çoğu zaman üniversitelerdeki müfredat, sahanın gerisinde kalıyor. SoftITo’da teknolojik gelişmeye ve firmaların ihtiyaçlarına odaklandık. Kursiyerlerimizi birkaç ay içinde eğitimini aldığı konuda iş yapabilecek seviyeye getirdik” dedi. 

 

Daha sonra heyet üyeleriyle birlikte atölyeleri ziyaret eden Hazıroğlu, özellikle bilişim sınıflarındaki genç öğrencilere, “SoftITo’yu not alın, takip edin, sizin için de fırsat olabilir” dedi. 

 

Ziyarete, okulun hamisi ve aynı zamanda İTO Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Büyükdede’nin yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul Sanayi Odası yetkilileri de iştirak etti. Heyet ayrıca, Büyükçekmece Hayriye Duruk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret etti.

18 Mart 2024 Pazartesi