Cuma, 22 Kasım, 2024
HABER: HAMİT KARDAŞ
Lisansüstü eğitimde en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktora başvuruları devam ediyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Finans Enstitüsü, Dış Ticaret Enstitüsü ile İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, yeni öğrencilerini bekliyor.
TİCARET’in lisansüstü programları, iş dünyasının ihtiyaçları ışığında şekillendiriliyor.
TİCARET’in çok tercih edilen ve alanında büyük boşluk dolduran lisansüstü bölümleri arasında Ticari Diplomasi, Siber Güvenlik, Afrika Çalışmaları, Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku, Reklam ve Stratejik Marka İletişimi gibi yüksek lisans programları var. Sinema, Uluslararası Ticaret, Özel Hukuk, Pazarlama Yönetimi, Finansal Ekonomi gibi doktora programları da yeni öğrencilerini bekliyor.
FİNANS ENSTİTÜSÜ
İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitüsü, ulusal ve küresel, kamu ve özel, finans sektörüyle ilgili kuruluşlar, kamu otoriteleri, meslek kuruluşları, üniversiteler ile oluşturduğu işbirliği çerçevesinde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama örnekleri ve modelleri, akademik ve bilimsel etkinlikler ile diploma ve sertifika programları sunuyor. Türkiye’de ilk olan Finans Enstitüsü; İstanbul’un küresel ölçekte finans merkezi olma hedefleri ile uyumlu olarak çalışma alanını, özel ve kamu kesimi odaklı finans teorisi, yönetimi ve politikası, finansal ekonomi ile uygulamalı finansı dikkate alarak bütünleşik bir perspektifle yapılandırıldı.
DIŞ TİCARETTE ÖNCÜ
Dış Ticaret Enstitüsü, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin nüvesini oluşturan lisansüstü akademik birim olarak tanımlanıyor. Türkiye’nin ilk dış ticaret enstitüsü olma farklılığına sahip enstitü, akademik düzeyde lisansüstü programlar açmanın yanı sıra piyasaya yönelik sektörel bazda uygulamalar ve araştırmalar da yapıyor.
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Sosyal Bilimler Enstitüsü, en çok tercih edilen onlarca programı ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Enstitüden mezun olanlar, farklı sektörlerde orta ve üst düzey yönetici olarak çalışma fırsatı buluyor. Enstitünün öğretim elemanı kadrosunda, akademinin duayenleri de yer alıyor.
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Fen Bilimleri Enstitüsü, 10’dan fazla farklı programla yüksek lisans ve doktora eğitimi veriyor. Yüksek lisansını Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yapmak isteyenler, tezli ve tezsiz programlardan birini seçebiliyor. Fen Bilimleri Enstitüsü, Küçükyalı Yerleşkesi’nde bulunuyor.
İLETİŞİM BİLİMİ VE İNTERNET ENSTİTÜSÜ
Türkiye’de bir ilk olan İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, ilk defa başvuru kabul ediyor. Proje ve araştırma odaklı çalışmaların yapılması planlanan enstitüde, üç yüksek lisans ve üç doktora programı mevcut. İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nün ülkemizde, iletişim bilimi ve internet araştırmalarının geliştirilmesi ve uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunması amaçlanıyor. Enstitü, yurt dışındaki üniversitelerle bilim alanında ortak çalışmalara ve projelerin geliştirilmesine yönelecek.
Programlarla ilgili ayrıntılı bilgi için:
lisansustuaday.ticaret.edu.tr
İNDİRİM VE BURS İMKANLARI
Lisansüstü programlarına başvuranlar arasında gerekli şartları sağlayanlar, indirim ya da burs elde edebiliyor. Şehit çocukları, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde okuyan kardeşi olanlar, İTO Meclis Üyeleri, İTO ve iştiraklerinde personel olarak çalışanlar, İTO üyeleri, Türkiye’deki Ticaret ve Sanayi Odalarında yönetim kurulu üyesi, meclis başkanı ve başkanlık divanı üyesi olanlar, İstanbul Ticaret Üniversitesi mezunları, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (TİDER) üyeleri, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri, engelli öğrenciler, çeşitli oranlardaki indirimlerden faydalanabiliyor. Üniversite ayrıca eş indirimi, kamu personeli indirimi gibi başlıklar altında da indirimler uyguluyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanan kuruluşların mensupları da lisansüstü programlarında farklı oranlarda indirime tabi tutuluyor. Lisansüstü programları için burslar da veriliyor.
TİCARET’E JEAN MONNET KÜRSÜSÜ
Avrupa Birliği, her yıl yapılan başvurularla AB politikalarının yükseköğretimde uzmanlık seviyesinin artırılması, bu alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Jean Monnet Modülü ve Jean Monnet Kürsüleri kuruluşuna destek veriyor. Bu yıl yapılan başvurular çerçevesinde TİCARET’ten Doç. Dr. Oğuz Demir, ‘Döngüsel Ekonomi ve AB Sanayi Politikaları’ alanındaki başvurusuyla destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında 3 yıl boyunca kurulacak Jean Monnet Kürsüsü’nde döngüsel ekonomi ve AB sanayi politikaları ile ilgili araştırma ve eğitim faaliyetleri yürütülecek. Kürsüde ilk etapta Doç. Dr. Oğuz Demir ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp ve Sanayi ve Teknoloji Politikaları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sabri Öz çalışmaları yürütecek. Ayrıca lisans ve yüksek lisans dersleri, yaz ve kış okulları organize edilecek, yayın ve araştırma faaliyetleri yapılacak.
TEKNOFEST’TE ‘EN ÖZGÜN TASARIM’ ÖDÜLÜ
Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ‘Advena Technology’ takımı, Teknofest 2022 kapsamında düzenlenen ‘2022 Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İleri Kategori’de ‘En Özgün Tasarım’ ödülünü aldı. Danışmanlığını Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Alper Özpınar’ın yaptığı ‘Advena Technology’ takımı, 42 takımın katıldığı yarışma sonrası düzenlenen ödül töreninde kürsüye çıkarak TİCARET’i başarıyla temsil etti.
FİKİR YARIŞMASINDAN ÖDÜLLE DÖNDÜLER
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Alpaycan Demir ve Merve Macit, projeleri ile İstinye Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen ‘İstanbul Boğazı’nda Dalyanların Yeniden Hayali’ konulu Öğrenci Fikir Yarışması’nda mansiyon ödülüne lâyık görüldü.
16 Ağustos 2022 Salı
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi