Cuma, 22 Kasım, 2024
HAMİT KARDAŞ
Piyasanın ve akademi dünyasının ihtiyaçlarına göre belirlediği lisansüstü programlarla öğrencilerine kariyer fırsatı sunan İstanbul Ticaret Üniversitesi, güz dönemi kayıtlarında yine büyük bir başarı sağlayarak en çok tercih edilen üniversitelerden oldu.
İŞ DÜNYASININ İHTİYAÇLARI
Yüksek lisans ve doktora programlarını da akademi ve iş dünyasının ihtiyaçları ışığında şekillendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde kayıtlar tamamlandı. Lisansüstü bölümlerine bu sene de yoğun ilgi gösterildi. İstanbul Ticaret Üniversitesi, lisansüstü eğitimlerini beş enstitüde sürdürüyor. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitülerinde en çok tercih edilen programları bulunduran TİCARET’in bünyesindeki Dış Ticaret Enstitüsü, İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü ile Finans Enstitüsü, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.
BİNLERCE BAŞVURU
Temmuz ayından itibaren lisansüstü eğitim başvurularını kabul eden İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde öğrenci alım süreci tamamlandı. Beş enstitüye binlerce başvuru yapıldı ve haftalar süren mülakat süreci yaşandı. Başvuran herkesin mülakata alınarak değerlendirilmesi sonucu Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, İletişim Bilimi ve İnternet, Dış Ticaret ve Finans enstitülerine kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler açıklandı. TİCARET’in beş enstitüsüne kayıt hakkı kazanan yüzlerce kişi kaydını yaptırarak üniversite ailesine dahil oldu.
BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI
Lisansüstü eğitimde güz dönemi kayıtlarını tamamlayan üniversitede yakın zamanda bahar dönemi başvuruları da açılacak.
BEŞ ENSTİTÜDE KARİYER FIRSATI
İletişim Bilimi ve İnternet: Türkiye’de bir ilk olan İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, ikinci yılına giriyor. Üç yüksek lisans ve iki doktora programına sahip enstitüde, proje ve araştırma odaklı çalışmaların yapılması planlanıyor. Enstitü ile ülkemizde, iletişim bilimi ve internet araştırmalarının geliştirilmesi ve uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunul-ması amaçlanıyor. Enstitü, yurt dışındaki üniversitelerle bilim alanında ortak çalışmalara ve projelerin geliştirilmesine yönelecek.
Finans: Finans Enstitüsü; İstanbul’un küresel ölçekte finans merkezi olma hedefleri ile uyumlu olarak çalışma alanını, özel ve kamu kesimi odaklı finans teorisi, yönetimi ve politikası, finansal ekonomi ile uygulamalı finansı dikkate alarak bütünleşik bir perspektifle yapılandırdı.
Dış Ticaret: Dış Ticaret Enstitüsü, Türkiye’nin ilk dış ticaret enstitüsü olma farklılığına sahip. Enstitü, akademik düzeyde lisansüstü programlar açmanın yanı sıra piyasaya yönelik sektörel bazda uygulamalar ve araştırmalar da yürütüyor. Enstitüde tezli ve tezsiz yüksek lisans yapılabiliyor.
Sosyal Bilimler: Sosyal Bilimler Enstitüsü, alanda en çok ihtiyaç duyulan yüksek lisans ve doktora programları ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Enstitünün öğretim elemanı kadrosunda, finans ve reel sektörün duayenleri de yer alıyor. Enstitü, gerek iş gerekse akademi dünyasının şartlara bağlı olarak değişen ihtiyaçları doğrultusunda, geleceğin akademisyen, yönetici ve liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor.
Fen Bilimleri: Fen Bilimleri Enstitüsü, hayata dokunan çok sayıda programla yüksek lisans ve doktora eğitimi veriyor. Enstitü bünyesinde çok sayıda tezli ve tezsiz yüksek lisans programının yanısıra Bilgisayar Mühendisliği ve Siber Güvenlik doktora programları mevcut.
10 Ekim 2022 Pazartesi
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi