Salı, 05 Kasım, 2024
İlk kez İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde düzenlenen Liderlik Zirvesi’ne, çeşitli üniversitelerden 150’ye yakın öğrenci katıldı. Zirveye konuk olarak katılan iş dünyasının önemli liderleri, “Bu topraklardan lider çıkar mı?” sorusunun cevabını, kendi bakış açılarıyla verdi.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Organizasyonel Gelişim Platformu (IODA) ve Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Türkiye Derneği tarafından ortak olarak ilk kez düzenlenen Liderlik Zirvesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Sütlüce Yerleşkesi konferans salonunda yapıldı. Merkezin Müdürü Yrd. Doç. Dr. N. Öykü İyigün, IODA Türkiye Kurucu Başkanı Gözde Berber Özbalaban, JCI Türkiye 2016 Dönem Başkanı Özge Özkan Kızanlık ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Özgür Çengel’in açılış konuşmalarından sonra başlayan zirveye, çeşitli üniversitelerden 150 öğrencinin yanı sıra akademisyenler de ilgi gösterdi.
HEPİMİZ LİDERİZ
Zirvenin panel kısmının moderatörlüğünü Satış Fabrikası Kurucusu Serdar Salepçioğlu yürüttü. Panelde ilk sözü alan Türkiye Etik Değerler Merkezi (TEDMER) Kurucusu Bülent Şenver, “Bu topraklardan lider çıkar mı?” sorusuna, “Hepimiz lideriz” cevabını vererek başladığı konuşmasında, liderliği ve liderin sahip olması gereken özellikleri örneklerle açıkladı.
K2 Danışmanlık Kurucusu Güneş Ufuk da, iş odaklı olmanın ötesinde, insan odaklı olmanın önemini anlattı ve liderliğin temelinde sevgi ve değişim olduğunu vurguladı.
İKNA SANATI
Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Platformu Pazarlama Müdürü Behice Funda ise, liderliğin temelinde ikna sanatı olduğunu, kariyer hayatında yaşamış olduğu başarı ve başarısızlıkları katılımcılarla paylaştı. Funda’nın samimi konuşması ilgiyle karşılandı.
MSA/Mutfak Sanatları Akademisi Kurucusu Mehmet Aksel de hayatta başarının “yapılamayacak olduğu söylenen şeyleri yapmak” ile mümkün olabileceğini, kendisinin de risk alarak ve sürekli çalışarak başarı kazandığını belirtti. Öğrencilerin art arda gelen soruları, zirvenin planlanandan uzun sürmesine neden oldu.
KURUMSAL GÜVENLİĞE YENİ YAKLAŞIM
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (SEM), iş dünyasının güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına yeni bir yaklaşım sunuyor. SEM ve Güvenlik Yönetişimi Akademisi işbirliği ile düzenlenen ve ilki tamamlanan 28 saatlik Kurumsal Güvenlik Yönetişimi Sertifika Programı kapsamındaki eğitimler sürecek. Programda; günümüzde oldukça karmaşık hale gelen şirketlerin karşı karşıya bulundukları güvenlik riskleriyle nasıl başa çıkılacağı öğretiliyor. İş dünyasının, yeni güvenlik gerçeklerini anlamaları, küreselleşme ve bilgi çağının sunduğu potansiyel iş fırsatlarından faydalanırken, güvenlik kavramını kurumsal yönetişim olgusu içinde ele almaları anlatılıyor.
Programda ayrıca, güvenlik risklerinin neden olacağı krizlerin yönetiminde kurumsal itibarın korunması maksadıyla portatif ve reaktif kriz iletişimi örneklerle açıklanıyor. Kurumsal güvenlik yönetişimi için kurumsal iletişimin önemi de ortaya konuyor.
PROGRAM İÇERİĞİ
10 Mart 2016 Perşembe
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi