tatil-sepeti

HABER: SELAHATTİN NİZAM

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin çok tercih edilen bölümlerinden biri de uygulamalı öğretime verdiği önemle bilinen Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü. Temel mühendislik dallarından olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği, isminden de anlaşıldığı gibi iki ana gruba ayrılıyor. Elektrik; kuvvetli akım olarak nitelendirilen enerji ve güç sistemlerini içeriyor ve elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı ve işlenmesiyle ilgileniyor. Elektronik ise zayıf akım olarak nitelendiriliyor; gömülü sistemler ve haberleşme teknolojileri gibi alanları kapsıyor.

UZMANLIK ALANI SEÇİMİ

Küçükyalı Yerleşkesi’nde öğretim veren bölümde, ilk iki yıl temel mühendislik dersleriyle temel elektrik-elektronik dersleri okutuluyor. Son iki yıl seçmeli derslerle öğrencilerin elektrik veya elektronik mühendisliği konularında uzmanlaşması sağlanıyor. Uzmanlık alanının seçimi ise üçüncü sınıfta yapılıyor.

HER ÖĞRENCİYE DANIŞMAN

Uygulama ağırlıklı bir eğitim-öğretim programı benimseyen bölümde öğrencilerin, daha birinci yıldan başlayarak laboratuvarlara girmeleri gerekiyor. Bu sayede öğrencinin hem teorik hem de pratik olarak gelişmesi sağlanıyor. Ayrıca bölümde uygulanan danışmanlık sistemiyle bir akademisyen, öğretim hayatı boyunca öğrenciyi yakından takip ediyor. Tercihleri konusunda gerektiğinde yol gösteriyor.

HEM EĞİTİM HEM AR-GE İÇİN KULLANIYORLAR

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde hem eğitim-öğretim hem de Ar-Ge amaçlı olarak kullanılan birçok laboratuvar bulunuyor. Temel devre çözümlemesi ve birleştirmesi, analog devre temelleri, güncel kablosuz haberleşme standartlarına ilişkin alıcı-verici setleri, laboratuvarlarda eğitim-öğretim amaçlı olarak öğrencilerin kullanımına sunuluyor. Özellikle işaret işleme ve kablosuz haberleşme alanlarında kullanılmak üzere sayısal işaret işleyiciler, vektör işaret üreteçleri, vektör işaret çözümleyicileri, yüksek çözünürlüklü osiloskoplar, akustik işaret işlemeye yönelik araç ve gereçler ile yazılım tanımlı radyolar da Ar-Ge etkinliklerinde hem lisans hem de lisansüstü seviyede olanaklar arasında.

MÜHENDİSLERE İHTİYAÇ ARTIYOR

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, elektrik ve elektronik akımlarla çalışan alet ve sistemlerin yapımı, geliştirilmesi, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımı ile ilgili eğitim ve araştırma yapan bir mühendislik dalı. Bu programdan mezun olanlar; uydu anten tasarımı, temel elektrik devre çözümleme yöntemleri, elektrik üretme, iletme ve dağıtma ile ilgili sistemlerin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapım ve işletimine yönelik çalışma yapan kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışma olanağına sahip.
Gelişen teknoloji ile birlikte elektrik-elektronik mühendislerine giderek daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

27 Mart 2019 Çarşamba

Etiketler : Üniversitemiz