Salı, 05 Kasım, 2024
HABER: BARIŞ CABACI
Kültür, sanat ve spor işletmeleri, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte yeni düzene yenilikçi projelerle uyum sağlamaya çalışıyor. Bu projeler arasında kültür, sanat ve spor etkinliklerini metaverse ortamına entegre etmek de var. İTO Kültür, Sanat ve Spor İhtisas Komitesi’nin düzenlediği toplantıda, dijitalleşme, Covid-19 ve fiziki fuarların sektöre etkisi gündeme taşındı. Toplantı, İTO Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay başkanlığında, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün moderatörlüğünde, Meclis ve Komite üyeleri ile sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
ODA GAZETE ARŞİVİ
Toplantının açılışında Oda’nın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren İTO Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay, “1885’te yayınlan-maya başlayan, günümüzde de yayın hayatına devam İstanbul Ticaret Gazetemizin arşivlerini paylaşacağız. Bunun yanı sıra Kitap İstanbul bünyesinde yeni yayınlar çıkartıyoruz” diye konuştu.
DİJİTALLEŞMEYİ ES GEÇMEYELİM
Sektörde maliyetlerin arttığını söyleyen sektör temsilcileri ise talebe göre basım sisteminin oluşturulması gerektiğini belirtti.
Dijitalleşen dünyanın getirilerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen sektör temsilcileri, metaverse ortamının avantajlarını da şöyle sıraladı: “Tematik kütüphane ziyaretleri, ortak kitap okuma ve film izleme mekanları, imzalı NFT kitaplarının olacağı imza günü etkinlikleri, fuar ve B2B’ler gibi birçok aktiviteyi metaverse ortamına taşıyabiliriz. 360 derece canlı yayın formatına geçen spor yayınlarındaki izlenme oranları da artacak.”
YAŞLI VE ENGELLİLERE ÖZEL METAVERSE
Toplantıya katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müşaviri Esra Ceceli, özellikle yaşlı ve engelli yani evden dışarı çıkması zor olan vatandaşlar için metaverse evreninde yeni projeler yapılması gerektiğini ve bunun için çalışacaklarını belirtti.
28 Mart 2022 Pazartesi
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı