tatil-sepeti

Ticaretin işletmeler üzerinde ortaya çıkardığı önemli baskılardan biri de hammadde, yarı mamul veya bitmiş ürünlerin tedarik, taşıma, depolama ve dağıtım sorunlarının uluslararası ölçekte çözülmesi gerekliliği. Bu kapsamda işletmelerin söz konusu lojistik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak iyi yetişmiş profesyonele ihtiyacı giderek artıyor.

İŞİ ‘İŞ’TE ÖĞRENİYORLAR

İngilizce destekli öğretim veren İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü’nde lojistiğin tüm fonksiyonlarını bilen, tedarik zinciri anlayışını kavramış, uluslararası vizyona sahip uzmanlar ve yöneticiler yetişiyor. Çok yönlü geliştirme sürecinde, öğrencilerin her türlü lojistik sorunu çözme yetkinliği kazanmasına büyük önem veriliyor. Bölümde, teoride elde edilen bilgilerin pratikte de pekiştirilmesi amacıyla ikinci ve üçüncü sınıfın sonunda birer ay yaz stajı zorunluluğu bulunuyor. Öğrencilerin iyi yetişmesi için bununla da yetinilmiyor. Son sınıfta bir yarıyıllık eğitim, iş hayatında bizzat çalışılarak gerçekleştiriliyor. Bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı sonrasında, eğitimin yüzde 30’u İngilizce olarak yapılıyor. Öğrenciler ikinci yabancı dil derslerini de isteğe bağlı olarak seçebiliyor.

GİRİŞİMCİLİĞE İLK ADIM

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yaptığı anlaşma gereğince müfredattaki ‘Girişimcilik ve Proje Tasarımı’ dersinden başarılı olan öğrenciler, ‘KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ni almış kabul ediliyor. Bu sayede mezunlar, kendi işlerini kurmak amacıyla KOSGEB’den hibe ve kredi desteği alabiliyor.

İSTİHDAM SEÇENEĞİ BOL

Uluslararası Lojistik Bölümü’nden mezun olanlar, kara, hava ve deniz taşımacılığı firmalarında, depo ve antrepolarda, dağıtım, gümrük, ithalat ve ihracat firmalarında çalışabiliyorlar. Bunun yanında imalat ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin satın alma, tedarik ve dağıtım birimlerinde de iş bulabiliyorlar. Mezun öğrenciler, kariyer hedeflerine göre depo-antrepo yönetimi, dış ticaret, tedarik zinciri yönetimi ile karayolu, havayolu, demiryolu veya denizyolu taşımacılığını da seçebiliyor.

LOJİSTİĞİN USTALARI DERS VERMEYE GELDİ

Bölüm, Türkiye’nin seçkin lojistik şirketlerinden üst düzey yöneticileri düzenli aralıklarla derslere ve konferanslara davet ediyor. Sektör kuruluşlarıyla çok yakın iletişim kurularak gerek staj gerekse iş yeri eğitimlerinde, öğrencilerin bilgi ve tecrübeleri artırılıyor. Bölümün öğretim üyelerince kurulan teknolojistik merkezi sayesinde de lojistik kuruluşlarıyla yakın ilişkiler kuruldu.

12 Nisan 2018 Perşembe

Etiketler : Üniversitemiz