tatil-sepeti

Kadın girişimcilerin ihracat kapasitelerini geliştirmek amacıyla yeni projeler başlıyor. TOBB İstanbul Kadın Gişirimciler Kurulu (İKGK) işbirliğiyle UR-GE ve HİSER projeleriyle kümeler oluşturulacak. UR-GE kapsamında firmalara yüzde 75 oranında destek sağlanıyor.


 

HABER: OSMAN KUVVET

 

İstanbul Ticaret Odası, TOBB İstanbul Kadın Gişirimciler Kurulu (İKGK) işbirliğiyle kadın girişimciler için çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Bu projelerle, kadınların ticari hayattaki rollerini ve uluslararası alandaki rekabet kapasitelerini artıran çalışmalar yapılıyor.


Bu kapsamda şirketlerin ihracat kapasitelerini geliştirmek amacıyla işletme, ekonomi ve ticari konulardaki yurt içi eğitimlere ilişkin giderleri destekleniyor. 

 

İTO’nun öncülüğünde; Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) ve Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) Proje başlıkları altında sektörel kümeler oluşturuluyor. 

 

Yeni dönemde oluşturulacak kümelerle ihtiyaç analizi, eğitim-danışmanlık, yurt dışı pazarlama  (heyet), alım heyeti ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamdaki harcamaların yüzde 75’e varan kısmı bakanlık tarafından desteklenecek. Ayrıca İTO tarafından da ön finansman desteği sağlanacak.

 

SON TARİH 31 OCAK

 Buradan QR okutarak
da başvuru formuna
ulaşabilirsiniz.

Proje dahilindeki kümelere katılım taleplerinin 31 Ocak günü saat 17.00’ye kadar bildirilmesi gerekiyor. Katılımcı sayısının sınırlı olacağı projede, başvuru sahibi şirketlerin kadın ortağının bulunması şartı aranıyor. Bunun sicil kayıtlarıyla ispat edilmesi gerekiyor. Mevzuat gereği şahıs şirketleri UR-GE projelerinde yer alamıyor. Projeye başvurmak için şu internet sitesindeki formun eksiksiz doldurulması gerekiyor: https://tr.surveymonkey.com/r/urge-hiserbasvuru 

 

UR-GE PROJELERİNİN FAYDALARI

 

UR-GE projelerine katılmaya hak kazanan firmalar için ön finansman ve bürokratik süreçlerin yürütülmesi, dokümantasyon ve raporlama işleri İTO tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında küme firmalarının yapısına ve ihtiyacına göre hazırlanmış faaliyetler gerçekleştiriliyor. Firmalar istediği faaliyetlere katılabiliyor ve sadece yüzde 25’lik kısmını ödüyor, yüzde 75’e kadar olan kısmı bakanlık tarafından destekleniyor. Firmaların Destek Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden başvurularını iletebilmesi için DYS’de tanımlı olmaları zorunlu. Ayrıca firmaların kendileri adına iş ve işlemleri yapacak olan kullanıcıları yetkilendirmeleri gerekiyor. 

 

15 Ocak 2024 Pazartesi