Salı, 05 Kasım, 2024
HABER: MÜGE BİBER
Türkiye’nin markalaşma çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracak Yükselen Markalar Projesi’nin, 416 katılımcı ile tamamlanan ilk etabının ardından 2. etabına start verildi. İstanbul Ticaret Odası liderliğinde, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ortaklığında yürütülen projede 89 kadın girişimci, markalaşma eğitimi almaya başladı. Webinar, 12 Şubat’a kadar devam edecek.
89 KADIN GİRİŞİMCİ
Programın açılışı, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Taş ile İTO Meclis Üyesi ve İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Levent Taş, katılımcılara projeden duyduğu heyecanı dile getirerek, “Bu projeye moda-giyim, ayakkabı/çanta, gıda, kozmetik, takı, ev tekstili ve aksesuarları sektörlerinde faaliyet gösteren 416 marka ile başladık. Alanında uzman kişiler ve kurul üyelerimiz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, ikinci etabı 89 katılımcı ile yürütüyoruz” dedi.
ÜRETİM SEFERBERLİĞİ
Taş, Türkiye’de çalışanların yüzde 62’sinin hizmet, yüzde 25’inin imalat, yüzde 2’sinin diğer sanayi, yüzde 10’unun inşaat ve yüzde 1’inin tarım sektörlerinde istihdam edildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
“Çalışanların yüzde 30’u kadın, yüzde 70’i erkek. Her ne kadar cinsiyet eşitliği karnemiz istenilen düzeyde olmasa da, ülke olarak zengin olmak istiyorsak, ticari hayatta hep beraber olup, üretim seferberliği yapmak zorundayız.”
KÜRESEL REKABETİN PARÇASI
İstanbul Ticaret Odası’nın ticari hayatın vazgeçilmezi kadın girişimcilerin sayısını artırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü anlatan Taş, “Kadın girişimcilerin küresel rekabetin bir parçası olması gerekir. Kadınların uluslararası bir marka haline gelerek, katma değerli ürünler ile ihracatçı olmasına destek olmak istiyoruz. Hayalimiz; yeni ve farklı tasarımlarla, kaliteli, dünya çapında marka olmuş başarılı girişimci hikayeleri yazmak” şeklinde konuştu.
Hatice Kal ise ilk etapta 416 kadın girişimci ile sağladıkları başarıyı dile getirerek, “Birçok kadın girişimcimizi ekonomik hayata dahil etmenin mutluluğu içerisindeyiz. İkinci etapta daha az kişiyle düşünüyorduk fakat gelen talepler doğrultusunda sayımızı 89’a çıkardık. Eğitimde bize destek veren bütün eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
KARANLIKTA YÜRÜMÜYORSUNUZ
TOBB İstanbul Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Sultan Tepe Tapar ise iş hayatındaki kadın sayısının artmasının gerekliliğinden bahsederek, “İTO gibi sivil toplum kuruluşlarının kadın girişimcilerin yanında olması çok önemli. Bu sayede sizler hiçbir zaman karanlık bir zeminde yürümüyorsunuz, onların ışığında yürüyorsunuz” dedi.
KURUMSAL OLMAYA ÖNEM VERİN
İletişim ve pazarlama uzmanı Neslihan Sağdıkoğlu, katılımcılara kendi tecrübelerini aktararak, “Çalışmayı sevin. Başarmak için çok çalışmak gerekir” dedi. Kurumsallaşmanın özellikle aile şirketlerinde oldukça önemli olduğunu vurgulayan Neslihan Sağdıkoğlu, “Sonuçta aile de bir ortaklık. Her şeyin başında şirketin iskeletini ve vizyonunu koymak ve sözleşme yapabilmek lazım. Şirket içi sözleşmeleri yapabildiğinizde önünüzü çok daha iyi görürsünüz” şeklinde konuştu.
EKSİKLERİ DUYMAKTAN MUTLU OLUN
Reklamcı Burcu Kayımtu, markaların müşteri ile iletişim halinde ve şeffaf olması gerektiğini belirterek, “Geri bildirimleri dikkate alarak eksikleri duymaktan mutlu olun” tavsiyesinde bulundu. Markalaşma yolunda en önemli kriterlerden birinin de yol arkadaşını iyi seçmek olduğunu söyleyen Kayımtu, “e-ticarette global olmak isteyenlerin online mağaza deneyimlerinin kullanışlı olması gerekir” dedi.
08 Şubat 2021 Pazartesi
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı