Perşembe, 05 Aralık, 2024
Başarılı kursiyerlere staj yaparak sektöre adım atmalarında destek olacaklarını belirten Başkan Avdagiç, “Bu ülke için umutlarınız hep canlı olsun ve bu ülke için katma değer üretmeye bakın” diye konuştu.
HABER: OSMAN KUVVET
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yazılım sektörüne nitelikli beyin gücü kazandırmak için kurduğu SoftITo Yazılım ve Bilişim Akademisi’nde ilk etabın tamamlanması heyecanı yaşanıyor. Ücretsiz verilen online ve yüz yüze ilk programı tamamlayanları, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ziyaret etti.
STAJLA SEKTÖRE GİRİŞ
Fiziki eğitimlerin gerçekleştirildiği Yeşilköy İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde SoftITo’yu ziyaret eden Başkan Avdagiç, amaçlarının istihdam hedefli yeni nesil yazılım ekosistemi geliştirmek olduğunu hatırlattı. Eğitimleri başarıyla tamamlayanların staj yaparak sektöre adım atmalarına da katkı vereceklerini belirten Avdagiç, şöyle devam etti: “Bizim sizlerden beklentimiz, kendinizi geliştirmeniz, projelerinizi ve gücünüzü yine ülke için ve burada kullanmanız. Bu ülke için umutlarınız hep canlı olsun ve bu ülke için katma değer üretmeye bakın. Bu projenin örnek olarak Türkiye’de yaygınlaşması lazım.”
GELİŞTİRME HEDEFİ
Avdagiç, “Bu projeyi sizden aldığımız bilgilerle daha da geliştirmek istiyoruz. Sizin görüşleriniz bizim için önemli. Ayrıca sınıflarda öğrenci oranlarında kadınlar lehine kota koymakta fayda olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Proje sorumlusu İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu ise bu projede farklı disiplinlere sahip insanların olmasının verimliliğe ve problem çözmeye katkısının yüksek olduğunu belirtti. Hazıroğlu, 3. grup eğitimlerinin önemini vurgulayarak, “Veri yorumlanması ve analizi her sektör için çok önemli. Bu nedenle bu modülü biz de önemsiyoruz” dedi.
Öğrenciler ise ikili üçlü gruplarla proje geliştirmenin takım çalışmasına uyum sağlamak açısından çok verimli olduğunu dile getirdi. Ayrıca yüz yüze eğitimlerde zamanın biraz daha uzatılmasının yararlı olabileceğini söylediler.
Ziyarete, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Bahadır Yaşık ve Giyasettin Eyyüpkoca, Meclis ve Komite Üyeleri, İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Nihat Alayoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Tokel de katılarak, öğrencilerle görüştü.
AKADEMİ VE UYGULAMADAN UZMAN EĞİTİMCİLER
Eğitimler, alanında uzman 15 eğitimci tarafından verildi. Doçent seviyesinde akademik öğretim görevlileri ile birlikte yazılım-bilişim sektöründen CEO konumundaki eğitimciler de eğitim verdi. Böylelikle katılımcılara akademik ve uygulamaya dönük içerikler sunuldu.
ANADOLU’DAN DA BAŞVURU GELDİ
Birinci ve ikinci etaba toplam 3 bin 474 kişi başvurdu. 2 bin 523 kişi ile en çok başvuru yapılan il İstanbul olurken; 282 başvuru ile Ankara ikinci, 144 başvuru ile Kocaeli ise üçüncü sırada yer adı. Adana ve Gaziantep gibi Anadolu şehirlerinden de başvuruların alındığı programa en çok ilgiyi 18-24 yaş grubu gösterdi. 18-24 yaş grubundan 2 bin 520 kişi başvururken; 50 yaş üstünden de 6 kişinin başvurması dikkat çekti.
3 YENİ BAŞLIKTA DAHA EĞİTİMLER BAŞLIYOR
Yazılım sektörüne nitelikli beyin gücü oluşturmak için kurulan SoftITo Yazılım ve Bilişim Akademisi eğitimlerini sürdürürken, bir yandan da yeni başlıklarla yelpazeyi genişletiyor.
Akademi, bu kez de Veri Analitiği, Embedded Systems Developer ve Bilişim Güvenliği Mimarı eğitimleri verecek. Son başvuru tarihi ise 9 Nisan olarak belirlendi.
HANGİ EĞİTİMLER VERİLDİ?
İŞLEVSEL WEB
İlk etapta eğitimi verilen Front End Developer, web uygulamalarının arka planında işleyen sistemi kullanıcıya en iyi şekilde sunmayı hedefleyen bir programı olarak tanımlanıyor. Bu eğitimle katılımcılar; HTML, CSS ve JavaScript dillerinde uzmanlaşarak, görsel açıdan etkileyici ve işlevsel web uygulamaları geliştirebilir hale geliyor.
MOBİL GELİŞTİRİCİ
İlk etapta eğitimi verilen diğer program ise Mobile App. Developer oldu. Bilgisayar mühendisliği temel yeterlik ve yetkinliklerini kazandıran Temel Yeterlikler (Ortak Dersler) programının üzerine bina edilen Mobile App. Developer programı ile katılımcıların daha da derin ve nitelikli yazılım geliştirici olmaları yanında mobil yazılım geliştirici (mobile software developer) olmaları için gerekli bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanmaları hedeflendi. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar şirketlerde staj desteği alacak.
27 Mart 2023 Pazartesi
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba