İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konuk gazetecilere, İstanbul’un turizmde ‘kongre, toplantı ve etkinlik şehri’ olarak öne çıktığını anlattı. Avdagiç, “Özelde İstanbul’un, genelde Türkiye’nin bu endüstride zirveye doğru tırmanması için çalışıyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in katıldığı toplantıya, İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Münir Üstün, Levent Taş, Bahadır Yaşık, İTO Meclis Üyeleri ve İTO Genel Sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu ile sektör temsilcileri de iştirak etti.
HABER: MÜGE BİBER
İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu işbirliğinde M.I.C.E. (kongre, toplantı ve etkinlik) için yurtdışından gelen altı gazeteciye beş gün boyunca İstanbul gezdirilerek tanıtıldı. Ardından misafirler için İTO’da bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da katıldı. Yavuz, geçtiğimiz yıl turizmin bütün rekorları kırdığını dile getirerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu büyümeyi, yaptığı çalışmalarla üst seviyelere taşıyacağını söyledi.
1 YILLIK ROTA
Bakan Yardımcısı Yavuz, 2023 turizm stratejilerinde; sağlık, inanç, kış sporları, kongre, fuar, kruvaziyer turizminin yer aldığını hatırlatarak, bunun için de 10 yıldır turizm sektörüne büyük yatırımlar yapıldığının altını çizdi. Yavuz, İstanbul’un bir yıllık yatırım rotasının Galataport’tan başlayarak, Galata Kulesi, İstiklal Caddesi ile devam edip, Atatürk Kültür Merkezi’nde son bulacağını ziyaretçilerle paylaştı.
KONGRE VE ETKİNLİK
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise turizm sektörünün, ekonomik ve sosyal açıdan vazgeçilmez hale geldiğini belirterek, sektörün köklü bir değişim içinde olduğunu söyledi. Avdagiç, İstanbul’un da bu değişime kendini uyarlayarak, turizmde ‘kongre, toplantı ve etkinlik şehri’ olarak öne çıktığını kaydetti. Avdagiç, “İTO olarak toplantı endüstrisindeki gelişmelerin, şehir ekonomilerine etkisinin farkındayız. Özelde İstanbul’un, genelde Türkiye’nin bu endüstride zirveye doğru tırmanması için çalışıyoruz” diye konuştu.
İLK YERALTI SİSTEMİ
Toplantıda, Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan da Galataport projesinin, dünyanın en büyük sahil şeridi projelerinden biri olarak yepyeni bir destinasyon haline geleceğini söyledi. Ayan, dünyada ilk kez kurgulanan kapak sistemi ile yerin altında 29 bin metrekarelik terminal hizmete sokularak modern bir liman inşa edildiğinin altını çizdi. Proje tanıtımlarından sonra 27 farklı cruise şirketinden 60’a yakın çağrı aldıklarını söyleyen Ayan, bunun da 75 bin ziyaretçi anlamına geldiğinin altını çizdi. Toplantıda; İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü Cemil Hakan Kılıç, İGA İstanbul Havalimanı Temsilcisi Fırat Ocak ve THY M.I.C.E. Uzmanı Başar Demirel gazetecilere sunum yaptı.