Cumartesi, 23 Kasım, 2024
Çalıştayın ardından yayınlanan sonuç bildirgesi şöyle:
"19. Dönem 3. Çalışma toplantısını gerçekleştirirken Ankara’da meydana gelen menfur terör saldırısı bizleri derinden sarsmıştır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini bozmaya çalışan bu tür saldırıları lanetliyor, hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.
Bu saldırıyı düzenleyen insanlık yoksunu karanlık odaklar ve işbirlikçileri bilmelidir ki; bunlar bizi yıldıramaz. Bu zor durumlar birbirimizi daha çok kenetleyecek, ülkemizin her karış toprağında bu cennet vatanımızı dünyanın en müreffeh yeri haline getirme kararlılığımızı perçinleyecektir.
Bizler biliyoruz ki, ticaret ve ekonomi aynı zamanda bu birlik ve beraberliğimizi sağlayan en önemli araçlardan biridir. Bu bakış açısıyla, Odamız Meclis üyeleri olarak bizler temsil ettiğimiz sektörlerin sorunlarını ele almak ve çözüm önerileri üretmek üzere toplandık. Hem Türkiye ve İstanbul’un ekonomi ve ticaretle ilgili genel sorunları hem de sektörlerin kendine özel sorunları bu toplantıda dile getirildi.
İfade edilen konular ayrıntılı olarak rapor haline getirilecek ve sektörlerin söz konusu talepleri doğrultusunda Oda Yönetimince gerekli çalışmalar yapılacaktır.
Meclis üyeleri tarafından aktarılan hususlar genel hatlarıyla; makine sektöründen tekstil hazır giyim ve ayakkabı sektörüne, demir dışı metallerden peyzaj ve mimarlığa, lojistik sektöründen hizmet sektörü içinde yer alan gümrük müşavirliği hizmetlerine, alt yapı hizmetlerinden bilişim-yazılım sektörüne kadar birçok ana sektörle ilgili konular görüşülmüş ve bunlarla bağlantılı olan; döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmaların birçok sektörü olumsuz etkilemesi, dünyada genel olarak emtia fiyatlarında yaşanan belirgin düşüşün bizim ihraç pazarlarımızdaki talebimizi azaltması, vergi yükünün işadamlarımıza ağır yükler oluşturması, devlet teşviklerinin genişletilerek yeniden ele alınması, İstanbul iş dünyasına yakışır uluslararası standart ve boyutlarda fuar alanlarının kazandırılması, nitelikli eleman ihtiyacını gidermek için mesleki eğitimin iş dünyasının daha da aktif rol oynadığı bir yapıya kavuşturulması, çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan Odamız üyelerinin uzun vadeli ve ucuz finansmana erişiminin sağlanması, bürokratik engellerin azaltılması ve mevzuatla ilgili değişiklikler ve düzenlemelerde Odamız görüşünün alınması ve Odamızın sürece dâhil edilmesi gibi talepler dile getirilmiştir.
Yapılan çalışma ve sonuçları itibariyle İTO Çeşme çalıştayının İstanbul Ticaret Odası üyelerine ve tüm iş dünyasına hayırlı olmasını dileriz."
13 Ekim 2015 Salı
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi