tatil-sepeti

Yabancı eğitmen bulmakta zorlanan kişilere istedikleri zaman, istedikleri lokasyonlarda pratik yapma imkanı sağlayan CoSpeak, Türkiye’de yaşayan yabancılara ve uluslararası öğrencilere de istihdam fırsatı sunuyor. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimcilerinden Yusuf Burakhan Sert, İstanbul Ticaret’e CoSpeak projesini ve hedeflerini anlattı.

İSTİHDAM OLUŞTURUYOR

Projenizi, yenilikçi yönünü ve amacını anlatır mısınız?

CoSpeak projesinin amacı, İngilizce konuşma pratiği yapmak isteyen kişilerle iyi seviyede İngilizce’ye sahip yabancı eğitmenleri bir araya getirmek. Proje kapsamında dersleri online platformlar yerine en fazla dört kişilik gruplar halinde Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy gibi İstanbul’un merkezi semtlerindeki nezih kafelerde yapıyoruz. Böylece k­­atılımcıların derslere daha kolay ve kısa sürede gelmelerini, sosyalleşerek İngilizce konuşabilmelerini ve memnuniyeti en üst seviyede tutmayı amaçlıyoruz.

Temelde projenin yenilikçi yönü; İngilizce konuşma pratiği yapmak isteyen fakat yabancı eğitmen bulmakta zorlanan kişilere istedikleri lokasyon ve zamanda pratik imkanı sağlaması. Ayrıca ülkemizde yaşayan yabancılara ve uluslararası öğrencilere istihdam oluşturması. Bu işlemi web sitemiz üzerinden farklı lokasyonlarda, birçok ders açarak gerçekleştiriyoruz. Kişiler web sitemiz olan cospeakapp.com üzerinden dersin eğitmeni, içeriği, seviyesi, eğitmen hakkında geçmiş derslerden yapılmış olan yorumlar gibi birçok bilgiye ulaşabiliyor.
Ayrıca eğitmeni favori eğitmenlere ekleyerek ders açılır açılmaz anında haberdar olabiliyorlar. Ders sonunda panel üzerinden kullanıcılar eğitmenleri, eğitmenler de kullanıcıları değerlendiriyor.

ANADOLU’YA AÇILACAK

Projenizle bugüne kadar hangi süreçleri tamamladınız? Şu an müşteri profiliniz ne durumda?

Projemizin lansmanını eylül ayında yaptık. Şu ana kadar 1000’nin üzerinde kullanıcımız oldu ve 350’nin üzerinde ders gerçekleştirdik. Genel olarak müşterilerimiz üniversite öğrencilerinden ve iş hayatındaki kişilerden oluşuyor. Şimdiye kadar yüzde 100 memnuniyetle devam ediyoruz.

Projenizin uygulama metotlarından bahsedebilir misiniz? Hedefleriniz neler?

Şu an sadece İstanbul’da hizmet veriyoruz fakat Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’den de yoğun bir şekilde talep geliyor. Yakın zamanda mobil uygulamamız ile beraber bu bölgelere açılmayı düşünüyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Rakiplerinizle hangi noktada farklılaşıyorsunuz?

İngilizce’nin önemi gün geçtikçe artıyor ve buna bağlı olarak pazar da büyüyor. Pazar büyüdükçe farklı çözüm önerileri de beraberinde geliyor.
Bizim CoSpeak olarak farklılaştığımız temel nokta, yabancı eğitmenlerle kullanıcıları yüz yüze buluşturan bir platform olmamız. Bugün bu iş modeli ile çalışan başka bir girişim bulunmuyor.

Kullanıcılarımız çok çeşitli zaman ve mekanlarda, maksimum dört kişilik gruplar halinde yüz yüze, sosyalleşerek İngilizce konuşma pratiği yapabiliyorlar. Bu bağlamda kullanıcılarımıza zaman ve mekan esnekliği sağlıyoruz. Dolayısıyla kullanıcılar kendi programlarını kendileri ayarlayabiliyor. Dersten sonra eğitmenler kullanıcıları, kullanıcılar da eğitmenleri değerlendirebiliyor.
Ayrıca diğer uygulamalarda aylık ya da dönemlik ücretler ödeyerek kayıt gerçekleşirken, CoSpeak’te dönemlik herhangi bir ödeme yapmadan derslere kayıt olabiliyorsunuz.

GLOBAL NETWORK

Projenizin faydaları ne olacak? Global pazar için de bir hedefiniz var mı?

Projemiz temelde iki fayda sağlıyor. Birincisi, İngilizce konuşma pratiği yapmak isteyip, yabancı eğitmen bulmakta zorlanan kişilere yabancı eğitmen konusunda yardımcı olunması. İkincisi, ülkemizde yaşayan uluslararası öğrencilere ve yabancılara istihdam sağlanması.

İlerleyen zamanlarda global pazara da açılmak istiyoruz. Farklı ülkelerde farklı diller ya da bazı ülkelerde yine aynı şekilde İngilizce ile devam etmeyi planlıyoruz. Ayrıca dünya genelinde global bir network ağı oluşturmak istiyoruz. Yani bizimle çalışan bir yabancının, diğer ülkeleri gezerken bir yandan da para kazanmasını amaçlıyoruz.

BTM’DEN NOTLAR…

WİNGLOBAL HOŞ GELDİN ETKİNLİĞİ

20 girişimcinin yenilikçi iş fikirleri ile kabul edildiği Winglobal dönemi başladı. ‘Hoş geldin’ etkinliğinin açılış konuşmasını Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Direktörü İbrahim Elbaşı yaptı. Elbaşı, Winglobal süreçlerinden bahsettikten sonra BTM ekibi de ofislerinde verecekleri danışmanlıklar hakkında bilgi paylaştı. Etkinliğin sonunda girişimciler kendi projelerini anlatarak birbirleriyle tanışma fırsatı buldu.

MELEK YATIRIMCI KONFERANSI

‘Melek Yatırımcı Konferansı’, İTO’nun Eminönü’ndeki merkez binasında gerçekleştirildi. İTO üyelerinin de katıldığı konferansta; Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan ‘Melek Yatırımcı Nedir?’, yatırımcı ve mentor Ömer Erkmen ‘Melek Yatırımcı Ne Değildir?’ ve İstanbul StartupAngels Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı ‘Bireysel Katılım Sermayesi ve Bireysel Katılım Yatırımcısı Nedir?’ konulu sunum yaptı.

STARTUP’LARDA MARKALAŞMA SEMİNERİ

‘Startup’larda Markalaşma Semineri, 16 Nisan 2019’da, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencilerinin katılımıyla BTM Fulya Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Seminerin ilk oturumu, BTM ekibinin ‘Marka Oluşumu ve Sosyal Medyada Markalaşma’ sunumuyla başladı ve Prof. Dr. İrem Erdoğmuş’un ‘Güçlü Marka’ sunumuyla devam etti. İkinci oturumda ise BTM girişimlerinden ForFarming, TıklaKutla ve Öğrenci Kariyeri markalaşma tecrübelerini anlattı.

03 Mayıs 2019 Cuma

Etiketler : Sektörel