Pazar, 24 Kasım, 2024
HAMİT KARDAŞ
İstanbul Ticaret Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2020 sonuçlarında büyük başarı elde etti. Üniversite, bu sene kontenjanlarını büyük ölçüde artırmasına rağmen yüzde 95.5 doluluk oranına ulaştı. Vakıf üniversitelerinin ortalama doluluk oranı ise yüzde 85.75 oldu. Devlet üniversitelerinin doluluk oranı yüzde 95.75 olurken, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bu oranla devlet üniversitelerinin oranını yakalaması dikkat çekti.
YÜZDE 100 DOLULUK
2001 yılında 73 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi, 20’nci yılında başarılarını katlayarak artırdı. İstikrarlı bir şekilde büyüyen üniversite, bu yıl birçok bölümde kontenjan artışına gitti. Buna rağmen doluluk oranını 2019 yılına göre dört puan arttırdı. Üniversitenin ÖSTM tercih rehberinde yer alan 50 bölümünden sadece beşinde açık kontenjan kalırken, diğerleri yüzde 100 doluluğa ulaştı.
TABAN PUANLARI ARTTI
Üniversitenin birçok bölümünün taban puanlarında da gözle görülür bir artış yaşandı. Hukuk Fakültesi ücretli bölümün puanı 336’dan 353’e, burslu bölümün puanı 412’den 430’a yükselirken, Endüstri Mühendisliği burslu bölümün puanı ise 414’ten 437’ye çıktı.
PERSONELE TEŞEKKÜR
Sonuçların açıklanmasından sonra üniversite personeline bir mektupla teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bu başarının tüm personelin çabasının sonucu olduğunu belirterek, “Personelimiz zaman engeline takılmadan, yeni usulleri de deneyerek, veli ve öğrencilerimizle sayısız yüz yüze, çevrimiçi ve telefonla görüşme trafiğini başarıyla yürüttü ve sayısız görsel üretti” dedi. Prof. Dr. Oğurlu, gelecek yıllarda başarılarının artarak devam edeceğine inandığını belirterek, üniversite personeline teşekkür etti.
REKTÖR PROF. DR. OĞURLU, İLK KAYDI YAPTI
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni kazanan 1.315 yeni öğrencinin kayıt işlemleri de başladı. Sütlüce Kampüsü’nde de kayıt için masalar oluşturuldu. İsteyen öğrenciler ise elektronik ortamda kayıtlarını yapabilecek. 31 Ağustos’ta başlayan kayıtlarda ilk öğrencinin kaydını Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu gerçekleştirdi. Öğrenciler ve velileriyle sohbet eden Prof. Dr. Oğurlu, gençlere dersleri takip etmeleri ve kültürel faaliyetlere katılmaları konusunda tavsiyede bulundu.
DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ
Uluslararası ticarette uzmanlaşma fırsatı
Türkiye’de bir eşi daha bulunmayan Dış Ticaret Enstitüsü, uluslararası ticarette uzmanlaşmak isteyenler için fırsat sunuyor. Enstitüde, dört yüksek lisans ve iki doktora programı yürütülüyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü’nün Türkiye’de bir benzeri daha bulunmuyor. İhtisas enstitüsü olan Dış Ticaret Enstitüsü, uluslararası ticaret alanındaki uzmanlığı ile dikkat çekiyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin temelleri de bu enstitüye dayanıyor.
Lisansüstü programlarının yürütüldüğü dört enstitüden biri olan Dış Ticaret Enstitüsü bünyesinde, dördü yüksek lisans, ikisi doktora olmak üzere altı programla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediliyor.
LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR
Enstitüde, Uluslararası Ticaret-Türkçe, Uluslararası Ticaret-İngilizce, Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi ile Uluslararası Ticaret Hukuku ve Avrupa Birliği yüksek lisans programları bulunuyor. Programlara katılmak isteyenler tezli veya tezsiz seçeneklerinden istediklerini tercih edebiliyor.
Enstitü, uluslararası ticaret alanında akademisyen yetiştirmeye yönelik Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku ile Uluslararası Ticaret doktora programlarını da yürütüyor.
İHTİSAS İMKANI
Enstitünün en çok tercih edilen programlarından Uluslararası Ticaret Programı’nın hedefi; uluslararası ticarete ilişkin kavram ve teorilere aşina olduğu kadar ithalat-ihracat işlem ve tekniklerine de hâkim, akademik bilgiyi uygulamaya dönüştürebilen, firma veya ulusal çapta dış ticaret strateji ve politikalarının belirlenmesine aktif olarak katılmaya yatkın mezunlar yetiştirmek.
Program, Sütlüce Kampüsü’nün yanısıra Küçükyalı Yerleşkesi’nde de yürütülüyor.
TİCARET HUKUKU
Uluslararası Ticaret Hukuku ve Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı, genel hukuk nosyonunu uluslararası ticaret ve Avrupa Birliği hukukuna ilişkin konulara uyarlayabilecek bir donanım kazandırmaya yönelik bir program.
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Fen bilimlerinde kariyerin adresi
Çağın gereklerine göre sürekli yenilenen Fen Bilimleri Enstitüsü, 11 yüksek lisans ve bir doktora programıyla temel bilimler ve mühendislik alanında kariyer kapılarını açıyor.
Çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen Fen Bilimleri Enstitüsü, temel bilimler ve mühendislik alanında lisansüstü kariyer yapmak isteyenleri, profesyonel ya da akademik hayata hazırlıyor. Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı ile Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı, enstitünün farkını ortaya koyan programlar arasında.
TEZLİ VEYA TEZSİZ
Enstitüde, yüksek lisans eğitimi tezli ve tezsiz olarak yapılıyor. Tezsiz yüksek lisans eğitimi, ders ağırlıklı. Tezli yüksek lisans eğitimi ise hem ders hem de tez ağırlıklı. Tez çalışması olarak belirli bir konuda yapılan araştırmanın, jüri önünde savunulması gerekiyor.
BİLİME ÖZEL KATKI
Doktora eğitimi, lisansüstü yönetmeliğinde öngörülen sayıdaki dersi başarıyla tamamladıktan sonra alanında derinlemesine araştırma yapmayı gerektiren tez çalışmasından oluşuyor. Bu çalışmanın sonunda bilime özel bir katkı yapılması bekleniyor. Araştırma konuları ise gerçek hayata dayanıyor.
08 Eylül 2020 Salı
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi