tatil-sepeti

Yeni havalimanımızdaki hizmetlerde ne gibi yenilikler oldu?

İstanbul Havalimanı, yeni deneyimleri yolcularımıza yaşattığımız ve yaşatabileceğimiz muhteşem bir tesis. Teknolojisi, tasarımı ve yolcu deneyimiyle birçok alanda ilklere imza atan bir proje.

THY olarak İstanbul Havalimanı ile birlikte yolcu deneyimlerimizi en üst seviyeye çıkarmak amacıyla bir dizi çalışma yaptık. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

TASARIMDA YENİLİK

Bu anlamda Atatürk Havalimanı’na kıyasla birçok yeniliğimiz oldu. Terminale giriş sürecinden başlarsak; business class yolcularımızı yepyeni bir tasarımla karşılayacağız. Araç yolunda görülebilir yönlendirmeler, kişisel karşılama deski, ilgi çekici ve kimliği olan yeni bir tasarımımız var. Ardından check-in süreci başlıyor. Öncelikli yolcularımıza oturarak check-in imkanı ve dinlenme alanı sunuyoruz. Bunun yanında tüm yolcu tiplerine özel check-in alanı tasarlayarak, görünürlüklerini artırdık. Bilet hizmetlerimiz ile ilgili olarak, business class ve Miles&Smiles üyesi yolcularımız için ayrı hizmet noktaları tasarladık.

BRAİLLE ALFABELİ KART

Görme engelli yolcularımız için verdiğimiz Braille alfabeli biniş kartı hizmetini İstanbul Havalimanı’nda daha erişilebilir bir hizmet olması amacıyla daha çok noktada sunmaya başladık.

ULAŞILABİLİR DESTEK NOKTALARI

Havalimanında destek noktalarımızı da artırdık. Önceden iki ayrı alanda 10 adet olan hizmet alanını İstanbul Havalimanı ile birlikte dört ayrı alanda 30’a çıkardık. Destek noktaları çok daha merkezi, ulaşılabilir, göz önünde bir konum kazandı.

YENİLENEN SELF SERVİSLER

İstanbul Havalimanı’nda yenilenen marka kimliğimize uygun olarak self servis (kiosk ve self bag drop) cihazlarımızı yeniledik. Kiosk ve self bag drop cihazlarımızın sayılarını artırarak, hizmet çeşitliliğinin daha çok yolcumuza ulaşmasını hedefledik.

EN KISA SÜREDE EN AZ TEMASLI İŞLEMLER

Yolcularımızın en kısa sürede ve en az temasla işlemlerini tamamlayabilmeleri için satış ofislerimizce gerçekleştirilen işlemlerin bir kısmını kontuara taşıdık. Bu sayede fazla bagajı olan veya spor turizmi amacıyla uçan yolcularımızın yalnızca kontuara uğrayarak işlemlerini tamamlayabilmelerini sağlıyoruz.

YOLCULARA NAVİGASYON HİZMETİ

Check-in sürecini de tamamladınız ve artık uçağa bineceğiniz kapıya gideceksiniz. Biliyorsunuz ki terminal alanımız çok büyük. Bu büyük terminalde yolcularımızın gidecekleri noktaları, kapıları rahatlıkla bulmaları için mobil uygulamamız üzerinden navigasyon servisini faaliyete aldık. Yolcularımıza uçuşları ile ilgili kapı atamaları yapılır yapılmaz uygulama üzerinden bir bildirim gidiyor ve bu sayede yolcularımız navigasyon sistemi ile atanan kapıya ulaşabiliyorlar. Bunun için THY’nin mobil uygulamasını cihazlarına yüklemeleri yeterli.

KAYIP, BULUNTU VE HASARLI BAGAJLARA ETKİN ÇÖZÜM

Kayıp, buluntu ve hasarlı bagaj sistemini üçe ayırdık ve her bir sistem için ayrı ekipler tahsis ettik. Böylece buradaki ihtiyaca hızlı ve etkin bir şekilde cevap vermeyi hedefliyoruz.

ALTI DİLDE HİZMET

Transfer yolcularımıza altı dilde hizmet veren transfer desk uygulamalarını hızlandıracak ve yolcuyu daha etkin bilgilendirecek yeni hizmetimizi de devreye aldık. Altı dilde hizmetin dijital ekranlarla standart, daha anlaşılır ve içerik olarak zenginleştiği bir deneyim sunmayı hedefliyoruz.

ETKİLEYİCİ LOUNGELAR İLE EŞSİZ KONFOR

Yeni evimizde loungelarımızla da oldukça iddialıyız. İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı’nda loungelara ayırdığımız alanı yaklaşık iki katına çıkardık. Yolcularımıza daha geniş, daha konforlu ve çok daha eşsiz bir deneyim sunuyoruz. İstanbul Havalimanı’nda iki kanatlı yapıda olan dış hat CIP yolcu salonumuz var. Bir kanadı sadece business yolcularımıza, diğer kısmı ise hem business hem de Miles&Smiles üyesi ayrıcalıklı tüm yolcularımıza ayrılmış durumda. Bunun yanında, Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi iç hat yolcularımızın kullanabileceği İç Hat Lounge’ımız bulunuyor.

THY’DE YENİ HEDEFLER

AnadoluJet’e yeni hava: AnadoluJet markamızın rekabetçi gücünü daha da artırmayı hedefliyoruz. Atacağımız adımlar ile AnadoluJet’e yeni bir hava katacağız. Bütünüyle yenilenmiş, çok daha verimli, çok daha rekabetçi ve THY markasına bugünkünden çok daha fazla değer katacak bir markaya sahip olacağız.

Yeni işbirlikleri: En son yaptığımız Indigo benzeri uzun dönemli stratejik işbirliklerini devam ettireceğiz. Uzakdoğu, kuzey ve güney Amerika bölgelerinde yolcu taşımacılığı ve diğer alanlarda işbirliklerini artırmayı amaçlıyoruz.

Uçuş eğitim merkezi: Uçuş eğitim merkezimiz ve buna bağlı yatırımlarımız devam ediyor. Yapacağımız yeni simülatör yatırımları neticesinde 2021 sonunda kendi mülkiyetimizdeki simülatör sayımızı 28’e çıkaracağız.

Yeni nesil uçaklar: Teknolojiyi de yakından takip ediyor, yeni teknolojiler arasında yolcu beklentilerimizle örtüşenleri hızlıca uygulamaya alıyoruz. Bunun son örneklerinden biri de uçak içi kablosuz internet sistemi. Siparişlerimiz sonrası filomuza katılacak dar ve geniş gövdeli yeni nesil uçaklarımız internet sistemi hazır olarak gelecek. Ayrıca mevcut uçaklarımıza da bu sistemi kurmaya başladık. En kısa zamanda filomuzun önemli oranında bu sistemi aktif hale getireceğiz.

Yeni patentler: Artık teknolojiyi sadece satın alan değil, iç kaynakları ile ürettiği teknolojiyi kullanan, yetinmeyip dışarıya da satabilen bir şirket olma hedefimize yönelik de adımlar atmaya devam ediyoruz. 2016 sonunda Ar-Ge merkezi sertifikamızı almıştık. Şu an itibariyle 18 adet patent başvurumuz bulunuyor. Bunların 5’i yurtdışı, 13’ü ise yurtiçi başvuru.
Her yıl başvuru yapılan patent sayısını, bir önceki yıla göre artırmayı hedefliyoruz.

Havacılıkta yeni trendler neler?

Yeni nesil X-ray cihazları: Yolcular daha kolay ve hızlı bir geçiş ve daha az müdahaleci güvenlik taraması istiyor. Gelecekte, sorunun yolculuğun başladığı yerde çözümlenmesine yönelik geliştirilen yeni teknolojilere şahit olacağız. Biometrik verilerin kullanımı, yeni nesil X-ray cihazları ve simüle edilmiş senaryolar bu teknolojilerin başında gelecek.

Büyük veri ile kişiselleştirme: Artık büyük veri ile birlikte yolcuları tanıyan, alışkanlıklarını ve sevdiği şeyleri bilen ve buna göre kişiselleştirilmiş hizmetler ön planda. Bunun yanında, operasyonel olarak gerçeğe yakın tahminlemeler ve simülasyonlar da verimliliği artırıyor. Yapay zeka bazlı ürünlere ve çözümlere gelecekte daha sık rastlayacağız. Buna bağlı olarak sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ön plana çıkıyor.

Siber güvenlik: Blockchain teknolojisini son yıllarda sıkça duymaya başladık ve sektörde de kullanıyoruz. Siber ve dijital güvenlik günümüzde olduğundan daha önemli bir konumda olacak. Kişisel verilerin depolanması ve korunması gelecekte daha da değerli hale gelecek.

Çevreci uçaklar: Yeni nesil uçaklar önceki versiyonlarına göre yüzde 15 civarında yakıt verimliliği sağlarken aynı zamanda daha az karbon salınımına neden oluyor. Ayrıca daha sessiz olduğundan gürültü kirliliğini de azaltıyor.

13 Mayıs 2019 Pazartesi

Etiketler : Röportaj