HABER: TUĞÇE ÖZKUŞ
Gündelik yaşantıda büyük kolaylıklar sağlayan startupların önemi, pandemiyle birlikte gün yüzüne çıktı. Özellikle karantina dönemlerinde tüm ihtiyaçların startupların çözümü olan uygulamalar sayesinde karşılanması, startuplara yapılacak yatırımların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) tarafından geleneksel ekonomide yer alan iş insanlarını startup yatırımcılığına kazandırmak için başlatılan ‘Yatırımcı Kulübü’ programının üçüncüsü başladı.
Online olarak gerçekleştirilen ‘hoş geldin’ etkinliğinde bir araya gelen yatırımcı adayları, 10 hafta sürecek program kapsamında startup yatırımcılığını öğrenecek.
100’E YAKIN BAŞVURU
Tarvenn Ventures, Keiretsu Forum, Startup Fon, Boğaziçi Ventures, StartersHub, Arz Portföy, Angel Effect ve Şirket Ortağım gibi önemli kurumlarla birlikte yürütülen Yatırımcı Kulübü’nün üçüncü dönemine 100’e yakın başvuru gerçekleşti. Programa kabul edilen yatırımcı adayları, startup yatırımcılığı ve mentorluk hakkında girişimcilik ekosisteminde yer alan önemli isimlerin deneyimlerinden faydalanacak.
Eğitim, odak grup söyleşileri ve atölye çalışmalarından oluşan Yatırımcı Kulübü’nde aynı zamanda dünya çapında başarıya ulaşmış unicornlar, iş modelleri, başarısızlıkla sonuçlanan girişimlerle ilgili vaka çalışmaları gerçekleştiriliyor. Startuplarla ilgili tüm detayların yer aldığı programda, risk sermayesi ve melek yatırımcılık gibi konular da işleniyor.
YATIRIM KRİTERLERİ
Program kapsamındaki ilk etkinlik, Angel Effect CEO’su Orhan Bayram ile gerçekleşti. Etkinlikte, startup yatırımcılığına yaklaşım, Angel Effect’in ortaya çıkış hikayesi, startuplara yapılacak yatırımlarda öne çıkan kriterler, Türkiye’de ve globalde startuplara yapılan yatırımlar konuşuldu.
HEDEF, 1.000 MELEK YATIRIMCI
2022’ye kadar 1.000 yatırımcı ve 10 bin girişimci yetiştirme hedefi ile yoluna devam eden BTM, Yatırımcı Kulübü programı kapsamında şimdiye kadar 32 yatırımcı adayını mezun etti. Bu dönem 43 yatırımcı adayının kabul edildiği programda, yeni dönemle birlikte mevcut mezun sayısının iki katını aşması bekleniyor. 1.000’e yakın girişimciye sahip olan BTM, yatırımcı sayısını da Yatırımcı Kulübü programıyla birlikte yükselterek Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine yeni yatırımcılar kazandırmayı ve ekonomiye katkı sunmayı planlıyor.
BTM GİRİŞİMCİLERİ YATIRIM YOLCULUĞUNDA BİR ADIM ÖNDE
BTM eğitimleri, girişimcilerin yatırım alma yolculuğunda karşılaşabileceği engelleri aşmaları amacıyla online olarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, güçlü markalar oluşturmak için marka hikayesinin önemine vurgu yapan ‘Hikayeleştirme Atölyesi’, yatırım alma yolunda girişimcilerin stratejik davranma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen ‘Yatırım Alma Stratejileri 1-2’ eğitimleri gerçekleşti. Müşteri tanımı ve pazar araştırmalarının anlatıldığı ‘Pazara Gidelim Mi?’ başlığındaki eğitim ise geçtiğimiz hafta ilgi gören bir diğer eğitimdi. Girişimcilere pazarlama planı, genel piyasa, rekabet, fiyat ve hedef kitle gibi konuların anlatıldığı eğitimin ardından ‘Girişimciler İçin Linkedin Eğitimi’ ve ‘Sunum Teknikleri Eğitimi’ gerçekleştirildi.
‘KAMP’ PROGRAMI GİRİŞİMCİ ADAYLARINI BEKLİYOR
Girişimci olmak ve girişimcilik ekosisteminde yer almak isteyen kişilere yönelik BTM Kamp Programı, yeni girişimci adaylarını bekliyor. Başvuruları yıl boyunca açık olan ve mevcutta 500’den fazla girişimci adayının yer aldığı BTM Kamp Programı’na kabul edilen girişimci adayları, 6 ay boyunca BTM üyesi olmaya hak kazanıyor. Ayrıca üyelikleri boyunca BTM’deki tüm imkanlardan faydalanabiliyorlar. Eğitim ve ofis imkanı gibi hizmetlerin tamamen ücretsiz sunulduğu BTM’de, girişimcilik ekosistemini yakından tanımak ve girişimcilik dünyasına adım atmak isteyen herkes programa başvurabiliyor.
Bilgi için: www.btm.istanbul/programlar/kamp