Salı, 05 Kasım, 2024
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve İletişim Fakültesi mezunu 3 genç, Hollanda’dan ithal edilen fide aşılama makinesine yerli tasarımla alternatif üretti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Teknogirişim Sermayesi Desteği’ kapsamında fide aşılama makinesiyle 4 bin proje arasından destek alan gençler, Hollanda’dan 470 bin liraya ithal edilen makineyi 30 bin liraya üreterek, satışına başladı.
HABER: GÖZDE YENİOVA
TÜBİTAK, 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için destek sunuyor. Bu programla fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ile hizmetleri geliştirebilen başlangıç şirketlerinin oluşturulması amaçlanıyor. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi veriliyor, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanıyor.
28 NİSAN’A KADAR
Söz konusu programın 2017 yılı çağrı dönemi 28 Nisan’a kadar sürecek. İkinci başvurular 2 Mayıs-16 Mayıs tarihinde olacak. Haziran-temmuz aylarında ise ikinci aşama panel değerlendirmeleri gerçekleşecek. Ağustos-eylül aylarında şirket kurulumu ve sözleşme imzalanmasıyla devam eden süreçte, 1 Ekim’de destek verilmeye başlayacak.
Programın ikinci aşamasında desteklenmesi uygun bulunan iş planları için 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz teknogirişim sermayesi desteği sağlanacak. Proje sözleşmesinin imzalanmasının ardından destek kapsamına alınan bütçenin yüzde 40’ı ilk ödeme olarak, yüzde 40’ı ara ödeme olarak, yüzde 20’si ise proje sonu işlemlerinin ardından destek özel hesabına aktarılacak.
BAŞVURU SÜRECİ 3 AŞAMALI
Program yenilikçi iş fikirlerinin ticari ürüne, sürece ve hizmete dönüştürülmesine yönelik üç aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada; girişimciler iş fikirlerini uygulayıcı kuruluşlara sunar ve başarılı bir iş planına dönüşme olasılığı yüksek olan iş fikirleri için girişimcilere hızlandırıcı hizmet verilir. İkinci aşamada; iş planları için girişimciden şirket kurması istenir ve kuruluşa teminat alınmaksızın hibe olarak sermaye desteği sağlanır. Son aşamada ise kuruluşun Ar-Ge çalışmalarıyla performans ve işlevsellik bakımından iyileştirilmesi, ticarileşme potansiyelinin artırılması amaçlanır.
21 Nisan 2017 Cuma
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı