MMG 2. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 6-7 Eylül 2017’de gerçekleştirildi. Zirvede, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) de yer aldı. İnovatif çalışmaları olan girişimciler de zirveye BTM çatısı altında katıldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün de ziyaret ettiği sergide, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, girişimcilerin projelerini dinleyerek bilgi aldı ve projelerin geliştirilmesi için tavsiyelerde bulundu.
Zirvede girişimci adayları, yatırımcılar, ekosistem içerisinde yer alan üniversiteler, belediyeler ve birçok kuruluş temsilcisi BTM’yi yakından tanıma fırsatı buldu.
3. Hızlandırma Kampı için çağrıya çıkan BTM, zirve sırasında yenilikçi iş fikri sahibi girişimcilerin de başvurularını aldı.
SANAL GERÇEKLİK
Zirvede BTM standını ziyaret edenler arasında Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da yer aldı. Sanal gerçeklik uygulaması üzerine projelerini sürdüren girişimcilerin çalışmalarını inceleyen ve proje kapsamındaki sanal gerçeklik gözlüğünü deneyen Bayraktar, bütün girişimcileri tebrik etti.
Diğer taraftan BTM Yerleşkesi’nde BTM101 oryantasyonu gerçekleştirildi. Üyelerin birbirleriyle tanışması ve projelerini anlatmalarıyla başlayan programda, BTM hakkında detaylı bilgi verildi. Programda, üyeler BTM’nin iş akış planını ve yapısını incelerken, beklentiler hakkında istişare edildi.
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ‘Idea 2 Business’ söyleşilerine Sabina Babayeva konuk oldu.
GİRİŞİMDE HIZ VE DOĞRU YÖNTEM ŞART
BTM Hızlandırma Kampı üye girişimcilerinin, profesyonellerle buluştuğu BTM I2B Söyleşileri’nin son konuğu Hackquarters şirketi Program ve Operasyon Direktörü Sabina Babayeva oldu. Babayeva, fikri olanların kuluçka merkezlerinden ve hızlandırıcılardan destek almalarını tavsiye etti. Fikirlerin çalınması konusunda çok sık sorularla karşılaştıklarını söyleyen Babayeva, girişimcilerin fikirlerini geliştirmek için paylaşmaları gerektiğini, önemli olanın fikirleri hızlı ve doğru bir metodoloji ile hayata geçirmek olduğunu belirtti. Girişimlere yatırımların bir süreç içerisinde gerçekleşeceğine dikkat çeken Babayeva, bu sürecin bilinçli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’de şu an yatırımcıların özellikle IoT, VR, big data gibi sektörlere yöneldiğini anlatan Babayeva, milyar dolarlık global şirket olabilecek start-up’ların var olduğunu belirtti.