OSMAN KUVVET
Markaların pazarlama kampanyalarını alıcı tercihlerine göre özelleştirmelerine yardımcı olan İstanbul merkezli girişim Insider, General Atlantic’in liderlik ettiği ‘Seri E’ turunda 500 milyon dolar topladı. Insider, bu yatırımdan yaklaşık 18 ay önce 105 milyon dolar fon sağlamasıyla 2 milyar dolara yaklaşan bir değerlemeye ulaşmıştı. Yeni fonlamanın ardından firmanın değerlemesi henüz açıklanmadı.
AB’NİN EN BÜYÜK YATIRIM TURU
Şirket, son yatırımla birlikte Avrupa’daki pazarlama teknoloji şirketleri tarafından bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük yatırım turunu tamamlamış oldu. Şirket, önümüzdeki dönemde yapay zeka yatırımlarını artırmayı, 28 ülkede devam eden küresel satış ve pazarlama faaliyetlerini ölçeklendirmeyi, Ar-Ge’ye yatırım yapmayı, büyümesini hızlandırmayı ve satın alma odaklı stratejisini güçlendirmeyi planlıyor.
YAPAY ZEKALI PAZARLAMA
Insider, şirketlerin müşterilerinin satın alma tercihlerini kaydetmelerini ve pazarlama çabalarını buna göre kişiselleştirmelerini sağlayan bir bulut platformu sunuyor.
Pazarlamacılara zaman kazandırmak için platformunu Sirius AI olarak adlandırılan bir dizi makina öğrenimi özelliği ile de donattı. Bu teknoloji otomatik olarak alıcı segmentleri oluşturabiliyor ve bu segmentlerdeki müşterilere promosyonlar sunmanın en iyi yolunu belirleyebiliyor. Sirius AI ayrıca, bir reklamın hangi versiyonunun satışları artırmada en etkili olduğunu belirlemek için A/B testleri yapma süreci gibi diğer görevleri de hızlandırmayı vaat ediyor.
1500’DEN FAZLA MARKA KULLANIYOR
Insider platformu; Nike Inc, Samsung Electronics Co, L’Oreal ve Toyota dahil 1.500’den fazla global marka tarafından kullanılıyor.
HEDEF, 2030’DA 100 BİN TEKNO GİRİŞİM
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nin Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Insider’ın aldığı yatırıma değindi. 2030 yılına gelindiğinde 100 bin tekno girişimin Türkiye’den doğmasını ve aralarından 100’ünün milyar dolar değeri aşmasını amaçladıklarını belirten Kacır, “Türkiye’nin ilk milyar dolar değeri aşan girişimi bir oyun şirketiydi. Şimdi oyun şirketinden 70’ten fazla yeni teknoloji girişimi doğdu. Yani adeta her bir Turcorn bir teknoloji girişimi kuluçkasına dönüşüyor” açıklamasında bulundu.
İleriki dönemde büyük şirketlerin Türkiye’nin Ar-Ge ekosistemini daha güçlü şekilde beslemesini sağlayacaklarını kaydeden Kacır, TÜBİTAK Enstitüsü’yle üniversiteleri daha da yakınlaştırmak istediklerini belirtti.
TURCORN BAŞARILARI: YÜKSELEN GİRİŞİMLER VE SEKTÖRLERİ
* Trendyol (e-ticaret)
Türkiye’nin ilk unicorn şirketi olan Trendyol, çevrimiçi alışveriş alanında önde gelen bir e-ticaret platformu.
* Getir (Hızlı teslimat)
Getir, kullanıcılarına dakikalar içinde teslimat yapma imkanı sunan yenilikçi bir girişim olarak dikkat çekiyor.
* Peak Games (Mobil oyun)
Türkiye’nin ilk mobil oyun unicornu olan Peak Games, küresel pazarda popüler mobil oyunlar geliştirdi. Zynga tarafından satın alındı.
* Dream Games (Mobil oyun)
Bir diğer başarılı mobil oyun şirketi olan Dream Games, geliştirdiği Royal Match oyunu ile kısa sürede büyük bir popülerlik kazandı.
* Hepsiburada (e-ticaret)
Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Hepsiburada, Nasdaq borsasında halka arz edildi.
* Insider (Dijital pazarlama)
Pazarlama teknolojisi alanında faaliyet gösteren Insider, markaların dijital kanallar üzerinden kullanıcı deneyimlerini kişiselleştirmesine olanak tanıyor. Makina öğrenimi ve yapay zeka ile güçlendirilmiş bir platform sunan şirket, özellikle müşteri deneyimi yönetiminde öne çıkıyor.
* Papara (Finans)
Papara, kullanıcılarına hızlı ve kolay para transferleri, ödeme çözümleri ve nakit yönetimi gibi birçok finansal hizmet sunuyor.
* Param (Finans)
Param, Türkiye’nin finans teknolojileri alanındaki yeni unicornlarından biri olarak öne çıkıyor. Dijital ödeme çözümleri, sanal kartlar ve para transferleri gibi birçok hizmet sunarak fintech alanında büyümeye devam ediyor.