tatil-sepeti
tatil-sepeti

İletişimi mutfağında öğreniyorlar

Kuramsal ve uygulamalı eğitimin bir arada verildiği İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, güçlü akademik kadrosunun yanısıra TV, fotoğraf stüdyolarından atölye ve reji odalarına kadar sunduğu geniş imkanlarla da dikkat çekiyor.

Giriş: 10.07.2023 - 14:44
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35


Öğrenciler, yetenek ve becerilerini geliştiren, iletişimin uygulamalı yönünü işin mutfağında öğrenen iletişimciler olarak mezun oluyor.

 

HABER: HAMİT KARDAŞ

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, uzman akademik kadrosu, öğrencilerine tanıdığı geniş imkanları ile iletişim eğitiminde çok farklı bir yere sahip. Dijitalleşmenin toplumsal hayatı her yönüyle dönüştürdüğü 21. yüzyılda İletişim Fakültesi; eleştirel düşünceye sahip, alanında mesleki bilgi ve beceri ile donanmış, sorumluluk sahibi gençler yetiştiriyor. İletişimin dinamik ve hızla değişen ve dönüşen yapısı içerisinde öğrenciler, kuramsal bilginin yanısıra yetenek ve becerilerini geliştiren, sorgulayan, araştıran, özgüveni yüksek ve iletişimin uygulamalı yönünü işin mutfağında öğrenen iletişimciler olarak mezun oluyor.

 

Kuramsal bilginin uygulama ile harmanlandığı İletişim Fakültesi Ticaret İletişim ve Medya Merkezi (TİMM), Halkla İlişkiler ve Reklam Atölyesi, Televizyon Stüdyosu, Fotoğraf Stüdyosu, Film ve Animasyon Atölyesi, Radyo Stüdyosu, Montaj Odası, Reji Odası ve Mac Laboratuvarları uygulamaya dönük olarak öğrencilere hizmet veriyor.

 

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI 

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Görsel İletişim Tasarımı, Medya ve İletişim, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık olmak üzere üç bölüm bulunuyor.

 

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü; çok yönlü ve farklı disiplinlere hitap eden, güncel teknolojilerin ışığında sürekli dönüşen kapsamlı bir alan. Bölüm, bu gelişmelerin ışığında teori ile uygulamayı harmanlayabilen, pratik çözümler üretebilen, yaratıcı iletişimcileri yetiştirmeyi amaçlıyor. Prof. Dr. Rıdvan Şentürk başkanlığındaki Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde özellikle hareketli görüntü tasarımına önem veriliyor ve uygulamalı dersler sunuluyor. Bölümde iki bilgisayar laboratuvarı, iki fotoğrafçılık stüdyosu, bir film stüdyosu ile bir film ve animasyon atölyesi bulunuyor.

 

MEDYA VE İLETİŞİM

 

Prof. Dr. Abdülhamit Avşar’ın başkanlığını yaptığı Medya ve İletişim Bölümü’nde, sektörün istihdam ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak teorik ve uygulamalı eğitim birbirini destekleyerek devam ediyor. Uygulamalı dersler, son teknolojiyle donatılmış teknik cihazlar eşliğinde veriliyor. Medya merkezinde öğrenciler periyodik olarak ‘İtalik’ dergisini ve ‘Haber Postası’ isimli öğrenci uygulama gazetesini çıkartıyor. Medya merkezinin yanı sıra öğrenciler televizyon ve film stüdyosu, fotoğraf stüdyosu, radyo stüdyosu, montaj odası, reji odası ve mac bilgisayarlarla donatılmış laboratuvarlarda uygulamaya yönelik derslerini alma imkânına sahip.

 


HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bünyesinde öğrenciler, halkla ilişkiler ve reklam atölyelerinde uygulamaya dönük projeleri gerçekleştirme şansına erişebiliyor. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü resmi blogu olan ‘prad.ist’ ise sosyal medya takibi, blog ve sosyal medya hesaplarına yazılı, görsel veya video temelli katkı sağlayacak düzeyde içerik üretme ve sosyal medya yönetimini gerçekleştirme deneyimini kazandırıyor. Bölüm bünyesinde yapılan protokoller sayesinde sektörel işbirlikleri ve mezun olduktan sonra iş sahibi olunması kısmında da işbirliği gerçekleştiriliyor. Prof. Dr. Gülay Öztürk başkanlığındaki bölüm bünyesinde ayrıca Türkiye’de ilk kez sadece halkla ilişkiler ve reklam alanında bilimsel çalışmaları bir araya getiren hakemli Uluslararası Halkla İlişkiler ve Reklam Çalışmaları E-Dergisi (HİRE) yayımlanıyor.

 

GAZETE VE DERGİ ÇIKARIYORLAR

 

Fakülte bünyesinde öğrenci uygulama dergisi İtalik ve öğrenci uygulama gazetesi Haber Postası yayımlanıyor. Dekan Aktaş, bu yayınların kuramın ve uygulamanın harmanlanmasının somut göstergeleri ve fakültenin önemli değerleri olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerimiz tarafından yayına hazırlanan haberler ve çekilen fotoğraflar, yayın organlarımızın içeriğini oluşturuyor. Yine gazete ve dergimizin sayfa tasarımları öğrencilerimiz tarafından yapılıyor” dedi.

 

Fakültede ayrıca uluslararası indeksler tarafından taranan Intermedia International e-Journal ve Uluslararası Halkla İlişkiler ve Reklam Çalışmaları hakemli dergileri periyodik olarak yayınlanarak iletişim bilimi alanına katkı sağlıyor.

 

ULUSLARARASI STANDARTLARDA EĞİTİM VERİLİYOR 

 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, kuramsal ve uygulamalı eğitimin bir arada verildiği fakültede, öğrencilerin öğrenim hayatına devam ederken aynı zamanda üniversitenin çeşitli birimlerinde görev alarak çalışma hayatına hazırlandığını söyledi. Prof. Dr. Aktaş, İstanbul Ticaret Odası’nın desteğini her zaman yanında hisseden öğrencilerin, sahip oldukları staj imkânları sayesinde iş hayatını daha öğrenciyken tecrübe etme fırsatı bulduklarının altını çizdi. 

 

Dekan Aktaş, fakültedeki ilk yıllarından itibaren yeniliğe açık ve girişimci olmanın önemini kavrayan öğrencilerin, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler ile birlikte iletişimin farklı alanlarında uluslararası standartlarda eğitim aldıklarını vurguladı. Prof. Dr. Aktaş, “Bu amaçlar doğrultusunda fakültemizde bulunan tüm programlar, bilimsel ölçütler çerçevesinde hazırlanmış olup iletişim alanının değişen yapısına uygun olarak güncelleniyor” dedi.

 

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI

 

Fakültede farklı alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda öğrenci topluluğu var. Bu topluluklar içinde Fotoğrafçılık Topluluğu, Sinema Topluluğu ve Ticaret İletişim Topluluğu öne çıkıyor.