HAMİT KARDAŞ
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim başvuruları devam ediyor. TİCARET’te lisansüstü eğitim çalışmaları yürüten beş enstitüden biri olan İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, bu alanda ilk enstitü olma özelliğine sahip. İçerik ve kapsam bakımından ilk ve tek olan enstitü, iletişim bilimi ve internet araştırmalarının geliştirilmesi ve globalleşmesi için katalizör işlevi görmeyi hedefliyor. İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü ile ‘iletişim süreçleri’ ve ‘iletişim ve medya teknolojisi’ne ilişkin üretilen bilimsel bilgilerin; toplumun, kamunun ve sektörün gereksinimleri ve gelişimi göz önünde bulundurularak, lisansüstü öğrenim programlarına eklemlenmesi, öğrencilerin bilgilerinin derinleştirilmesi ve perspektiflerinin genişletilmesi amaçlanıyor.
MEDYA TEKNOLOJİSİ
İletişim ve medya teknolojisindeki hızlı gelişmeler, iletişim biliminin yeni araştırma ve öğrenim alanlarına yönelmesini zorunlu kılıyor. Bu gelişmeler, İstanbul Ticaret Üniversitesi için iletişim bilimi ve alt disiplinleri alanında disiplinlerarası bir perspektiften bilimsel araştırmaların ve lisansüstü öğrenim süreçlerinin yeniden planlanması amacıyla bir enstitü kurulması sürecini zaruri hale getirdi. İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, bu ihtiyacın sonunda kuruldu ve lisansüstü öğrenci kabul ediyor. İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nün yapısı içinde; Kurumsal İletişim, Medya ve İletişim Çalışmaları ve Sinema Yüksek Lisans Programları ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, Medya ve İletişim Çalışmaları ve Sinema doktora programları yer alıyor. Yeni kurulan İletişim Tasarımı ve Yönetimi doktora programı, stratejik iletişim tasarım ve yönetimi, kültürlerarasılık ve küresel ağ oluşturma gibi yeni stratejik iletişim yönelimlerinin yanı sıra dijital sosyal ağ etkileşimi, dijital sosyal ağlarda karşılaştırmalı uluslararası iletişimin araştırılmasına odaklanıyor.
ULUSLARARASI PROJELER
Uluslararası projeler geliştirmeyi hedefleyen enstitünün iletişim bilimi ve özellikle internet araştırmalarının geliştirilmesi ve uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunması öngörülüyor. Enstitüde lisansüstü eğitimlerin yanısıra araştırma projeleri de geliştiriliyor. Yurt dışındaki önemli üniversitelerle işbirliği kurularak, uluslararası projelerin içerisinde yer alınması ve yeni projeler geliştirilmesi de hedefleniyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’ndeki lisansüstü programlara kayıt olmak isteyenler kayıt şartları, öğrenim ücretleri, burslar ve indirimlerle ilgili ayrıntılı bilgiye şu adresten ulaşabilir: lisansustuaday.ticaret.edu.tr
YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
* Kurumsal İletişim (Tezli-Tezsiz)
* Medya ve İletişim Çalışmaları (Tezli-Tezsiz)
* Sinema (Tezli-Tezsiz)
DOKTORA PROGRAMLARI
* Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
* İletişim Tasarımı ve Yönetimi
* Medya ve İletişim Çalışmaları
* Sinema
İLETİŞİM BİLİMİ VE İNTERNET KONGRESİ BAŞLIYOR
İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü II. İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Lisansüstü Öğrenciler Araştırma Kongresi, 20-21 Ocak 2023 tarihleri arasında yüz yüze ve online olarak gerçekleştirilecek. Kongreyle Türkiye’de nitelikli lisansüstü bilimsel araştırmaların gerçekleştirilmesinin teşvik edilmesi, bu araştırmalara ilişkin bulgu ve bilgilerin paylaşımı ve tartışılması için uluslararası bir ortam yaratılması amaçlanıyor.
TİCARET KULUÇKA GİRİŞİMİNE BAYKAR DESTEĞİ
Ticaret Kuluçka girişimlerinden 3D yazıcı konusunda uzman olan Coprint, Fonbulucu üzerinden çıktığı ikinci yatırım turunda Baykar CEO’su Haluk Bayraktar’dan yatırım desteği aldı. Baykar firmasının Coprint’e danışmanlık desteği de vereceği belirtildi. Coprint CEO’su Fatih Kazım Duymaz, dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Baykar’dan ortaklık teklifi almaktan gurur duyduklarını belirterek, bu destekle birlikte 3D yazıcı alanındaki hedeflerine daha da yakın olduklarını ifade etti.
TİCARET AKADEMİSYENİ IEEE’DE ELÇİ OLDU
Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği İngilizce Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhan Yarkan, The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) 8. Bölge Yerel Diller Elçisi olarak seçildi. IEEE 8. Bölge Profesyonel Gelişim ve Eğitsel Aktiviteler Başkanı Dr. Conrad Attard ile birlikte çalışacak olan Prof. Yarkan, 8. Bölge içerisinde daha fazla Türkçe etkinlik düzenlenmesi için çalışmalar yürütecek. IEEE; elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünikasyon ve diğer birçok alanda mühen-dislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kâr amacı olmayan, dünyanın önde gelen teknik organizasyonudur.