Cuma, 22 Kasım, 2024
Startuplara yapılan yatırımların en üst noktada olduğu 2021’de, BTM’nin iki girişimcisinden daha yatırım haberi geldi. Online eğitim platformu Classest, paya dayalı kitle fonlama ile yatırım aldı. Fonbulucu platformunda fonlanan ve kitle fonlama ile yatırım alan Türkiye’nin ilk eğitim teknolojisi girişimi olan Classest, 504 yatırımcısı ile başarılı bir yatırım turu geçirdi. Classest, edindiği finansmanla ekip sayısını artırıp operasyon gücünü genişletmeyi ve daha güçlü pazarlama bütçesiyle büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Classest, öğrenciler için en uygun çalışma programını, akademik ve pedagojik yönden de en uygun öğretmeni belirleyen, ayrıca canlı yayında özel derslerin verildiği bir online eğitim platformu.
4 MİLYON TL DEĞERLEME
Bir diğer yatırım haberi ise BTM’nin mezun girişimlerinden OppZone’dan geldi. Markalara A’dan Z’ye içerik üretim ve yönetim hizmeti veren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan OppZone, tohum öncesi yatırım turunda 4 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Söz konusu yatırım, Figopara’nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Gültekin Bahar tarafından yapıldı. OppZone, aldığı yatırım ile girişimin ekibinin büyütülmesini ve daha çok markaya ulaşmayı hedefliyor.
BTM’DEN MOBİLEFEST ÇIKARMASI
İstanbul Ticaret Odası tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 5G teknolojilerinin yanı sıra hizmet ve altyapı sağlayıcılarını, teknoloji üreticilerini bir araya getiren Türkiye’nin en büyük mobil teknoloji fuarı olan ve Avrasya’nın en büyüğü olma hedefi ile yoluna devam eden Mobilefest’te boy gösterdi. İstanbul Kongre Merkezi’nde 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayan dijital teknolojiler fuarı Mobilefest’te, BTM stant açtı.
BTM çatısı altında toplam 7 girişim de yerlerini aldı.
İşte yabancı yatırımcılar ve sektör profesyonelleri ile bir araya gelme olanağı bulan BTM girişimleri:
* AhtapotApp: Kurum veya kişilere kendi mobil platformunu oluşturmayı sağlayanAhtapotApp, yapay zeka ile topluluk verilerini anlamlandırmayı amaçlıyor.
* Chargesoft: Dünya standartlarında ve son teknoloji ev şarj istasyonu yönetimi ve eksiksiz şarj altyapısı yazılım çözümleri sağlayıcısı.
* Kuvars Edu: Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojileri üretiyor.
* Madcraft Studios: Farklı hisleri başarılı ürünlerle birleştirerek dünyanın dört bir yanındaki insanları eğlendirmeyi amaçlıyor.
* PensorAI: Mobil uygulamaları daha çok kullanıcıya, daha hızlı ve daha kaliteli hazırlayan, yapay zeka tabanlı çözümler sunuyor.
* Queeme: Ürün ve hizmet satın alırken sıra bekleme sorununu ortadan kaldıran, insan hayatına zaman kazandıran, yeni nesil dijital müşteri deneyimi platformu.
* SkillFlit: Teknoloji kültürünün işleri için gerekli olan becerilerin haritalandırmasını yaparken, kişilerin beceri boşluklarını belirleyip onlara özel çözümler sunuyor.
8 AYDA 2020’Yİ GEÇTİLER
BTM üyesi girişimciler, en yüksek değerleme yatırımlarını pandeminin etkisini en fazla hissettirdiği 2020 yılında gerçekleştirdi. Girişimciler, bu yılın ilk 8 ayında ise 2020 yılının tamamından fazla değerleme ile yatırım aldı. BTM girişimcilerinin 2021 yılını rekor yatırım oranı ile tamamlaması bekleniyor.
GİRİŞİM HARİTASI
BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, Mobilefest’te moderatörlüğünü Ludus’un ortağı Volkan Biçer’in yaptığı ‘Girişimcinin Yol Haritası’ panelinde konuşmacı olarak yer aldı. Panelde Türkiye’de son dönemde özellikle mobil servisler ve oyunlar tarafında hızla büyüyen yatırımlar, başarılı firmaların yol haritaları, yatırımcıların bakış açısı, teknokentleri ve girişimleri destekleyen kurumların bu konudaki çalışmaları ve destekleri konuşuldu.
15 Kasım 2021 Pazartesi
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma