tatil-sepeti
tatil-sepeti

İki girişim daha yatırım aldı

Bünyesindeki girişimlerin bugüne kadarki yatırım değerlemesi 4 milyar liraya yaklaşan BTM’nin iki girişiminden daha yatırım haberi geldi. Türkiye’nin ilk çizgi roman ve hikayecilik platformu Çizgi ile mikrobirikim ve mikroyatırım uygulaması Yancep, yatırım alan girişimler oldu.

Giriş: 15.05.2023 - 11:13
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35


 

TUĞÇE ÖZKUŞ

 

Bünyesindeki girişimlerin bugüne kadar aldığı yatırım değerlemesi 4 milyar TL’ye yaklaşan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) iki girişimi daha yatırım almayı başardı. 

 

ÇİZGİ ROMAN PLATFORMU

 

Türkiye’nin ilk çizgi roman ve hikayecilik platformu Çizgi, Power House’tan 222 bin dolar yatırım aldı. BTM’nin en genç üyelerinden oluşan Çizgi, roman ve hikayelere ev sahipliği yaparak, kullanıcılarına eğlence ve gelir vaad ediyor. Online bir platform olan ve ağırlıklı olarak 15-25 yaş aralığındaki gençler tarafından aktif olarak kullanılan Çizgi, 70 binden fazla eseri kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuyor.

 

MİKROYATIRIM UYGULAMASI

 

Bir mikrobirikim ve mikroyatırım uygulaması olan ve BTM’nin fintek girişimleri arasında yer alan Yancep ise 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Finansal okuryazarlığı çok yüksek olmayan ve küçük tutarlar ile yatırım apabilecek bireylere modellenmiş portföyler hazırlayarak yatırım sürecini kolaylaştıran yeni nesil varlık yönetim platformu Yancep, SPK lisanslı aracı kurumlar ile çalışarak kullanıcıların birikimlerini güvende tutuyor.

 

GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI 

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Kulübü’nün düzenlediği Girişimcilik Zirvesi, 9 Mayıs günü BTM Fulya Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve tüm girişimcilerin katılımına açık olan etkinliğin açılış konuşmasını, BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı yaptı. Girişimcilik Vakfı İnovasyon Direktörü Cemre Şirin, Monster Notebook Kurucusu İlhan Yılmaz, Metaverse Game Studios Kurucusu Erkan Bayol ve Myth.ai Kurucusu Özgecan Üstgül, zirveye konuk oldu. Katılımcılar etkinlik sonrasında girişimci stantlarını ziyaret ederek, girişimler hakkında bilgi aldı.

 

GİRİŞİMCİLERDEN İTO MESLEK KOMİTELERİNE ZİYARET 

 

Gıda ve otomobil sektörlerinde yeni nesil artırılmış gerçeklik pazarlamasıyla müşterilerinin marka değerlerini ve satışlarını artırmayı amaçlayan BiiUp ile bireysel son kullanıcılara ve kurumsal firmalara otomotiv satışı sonrası hizmetler için dijital çözümler sunan Wittycar girişimleri, İTO Taşıt Kiralama ve İlgili Hizmetler Meslek Komitesi’ni ziyaret etti. Komite üyeleri, girişimcilerin sunumlarını dinledi. Görüşme sonunda girişimciler komite üyelerinin sorularını yanıtladı. Tekstil alanında bir B2B e-ticaret sitesi olan Appzom ile Ticaret Panelim adlı girişimler ise İTO Toptan ve Dış Ticaret Meslek Komitesi üyeleri ile görüştü.

 

AFRİKA’DA ORGANİK ATIKLAR İÇİN TESİS KURACAK

 

BTM girişimlerinden Biofet Tarım, Batı Afrika ülkesi Liberya’da, en büyük organik atık geri kazanımı tesislerinden birini kurmak için kontrat imzaladı. Ekim ayında faaliyete geçecek tesis, yılda 80 bin ton tavuk gübresi işleme kapasitesine sahip olacak. Projeyle bulaşıcı hastalıkların yayılmasının önlenmesi, döngüsel ekonomi ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlanması hedefleniyor. Afrika’da örnek projelerden biri olması öngörülen projeyle yerel halka da katkı sunulması amaçlanıyor.