tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılabildiği sosyal bilimler ve mühendislik, mimarlık, tasarım alanlarında iki ayrı ayrı kategoride ödüllü proje yarışması düzenledi. TİCARET Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) desteğiyle düzenlenen yarışmaya 120 öğrenci, 24’ü sosyal bilimler, 50’si mimarlık, mühendislik ve tasarım olmak üzere 74 projeyle başvurdu.

Üniversitenin öğrencileri tarafından bireysel veya ekip halinde başvuru yapılabilen, fikri veya uygulama ve geliştirme düzeyindeki projeler titiz bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Katılımcılar, Sütlüce (Sosyal Bilimler) ve Küçükyalı (Mühendislik, Mimarlık Tasarım) yerleşkelerinde üniversite bünyesindeki YAPKO (Yayın Araştırma ve Proje Koordinasyon Kurulu) üyelerinin karşısına çıkarak projelerini anlattılar.

27 PROJE FİNALE KALDI

Günler süren sunumlardan sonra 27 proje finalde yarışmaya değer görüldü. Finalistler bu kez Küçükyalı Yerleşkesi Konferans Salonu’nda yüzlerce öğrencinin karşısında bir kez daha projelerini jüri üyelerine anlattılar.

Jüri üyeleri sosyal bilimler alanında 5, mühendislik, mimarlık, tasarım alanında 5 olmak üzere 10 projenin derecelerini belirledi. Sosyal bilimler alanında 2, mühendislik tasarım alanında ise 3 olmak üzere 5 proje de Rektörlük Teşvik Ödülü’ne değer görüldü.

TOPLAM 40 BİN TL

İstanbul Ticaret Üniversitesi, yarışmada her iki alanda da ilk 5 dereceye giren öğrencilere para ödülü verdi. Sosyal bilimler ve mühendislik, mimarlık tasarım alanlarında ayrı ayrı olmak üzere birincilere 7 bin TL, ikincilere 5 bin 500 TL, üçüncülere 4 bin TL, dördüncülere 2 bin 500 TL, beşincilere de bin TL ödül verdi.

Rektörlük Teşvik Ödülü kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü ayrıca 5 projeye de 750 TL ödül verdi.

GELİŞTİRME DESTEĞİ

Yarışmada ödül alan öğrenciler, kayıt olmaları halinde uygulanan diğer indirimlerin yanında, İstanbul Ticaret Üniversitesi lisansüstü programlarından ayrıca yüzde 15 ilave indirim kazandı. Dereceye girenlere İstanbul Ticaret Üniversitesi, bilginin ticarileştirilmesi aşamasında destek sağlayacak. Derece alanlar TİCARET TTO Kuluçka Merkezlerinden 1 yıl ücretsiz yararlanma imkanı da elde etti. Fikir ve projeler için patent başvuru destek hizmeti de verilecek.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ödüllü Proje Yarışması’nın ödül töreni, Cemile Sultan Korusu’nda yapıldı.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Törende konuşan Mütevelli Heyet Başkanı, İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran İTO’nun 400 bin aşkın üyesinin üniversitenin yanında ve destekçisi olduğunu vurguladı.

Oran, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti ve medeni cesaretlerinden dolayı kutladı, “Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Bize düşen de sizlerin iyi yetişmesi için verebileceğim tüm desteği vermek” dedi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç ise yaptığı konuşmada Oda’nın bir kuruluşu olan üniversitenin artık 18 yaşında olduğunu hatırlattı. Avdagiç, şöyle konuştu: “Süreç içerisinde üniversitemiz büyük bir gelişim gösterdi. Ancak bu yetmez, İstanbul Ticaret Üniversitesi Türkiye’nin en iyi, dünyanın da sayılı üniversitelerinden biri olmalı. İTO Yönetim Kurulu olarak gözbebeğimiz olan üniversitemize her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz.”

Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, öğrencilerin daha donanımlı yetişmesi için üniversite yönetiminin eğitim-öğretim kalitesini sürekli artırmaya yönelik çalışmalar yaptığını vurguladı.

SOSYAL BİLİMLER ÖDÜLLERİ

1. Döpiyes

Saime Gülce Kılıç’ın projesi, mobil uygulama ve internet aracılığı ile kombin yapmakta kolaylık sağlayarak zaman kazandırıyor. Ödülü, İTO Başkanı Şekib Avdagiç verdi.

2. E-czanem

İlayda Özyakalı ve Zeynep Levend’in projesi kuryeleri aracılığı ile hastalara 7-24 ilaç teslimatı yapan mobil uygulama. Ödülleri, Mütevelli Heyet Üyesi Yusuf Cevahir verdi.

3. Işınla (beam)

Ebubekir Eser, Mehmet Ali Karaosmanoğlu, Murat Türkmen ve Ender Yılmaz’ın projesi epilepsi hastalarının nöbet anında beyindeki rahatsızlığın yerini tespit edip, anlık film çekip raporlayan ve mobil uygulamaya gönderen sistem. Ödülü, Mütevelli Heyet Üyesi Orhan Albayrak verdi.

4. Gezen stajyer

Berna Safçı’nın projesi Türkiye’de okuyan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin 1 aylık program kapsamında Balkan ülkelerindeki Türk ortaklı şirketlerde 20 gün staj imkanı sağlıyor. Ödülü, Mütevelli Heyet Üyesi Sultan Işık verdi.

5. Koçumrehberlik

Ozan Taşdemir ve Muhammet Emin Kayan üniversiteye hazırlanan öğrencilere rehberlik hizmetine kolayca ulaşım imkan veriyor. Öğrenciler Ödülü, İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay’dan aldılar.

MÜHENDİSLİK, MİMARLIK, TASARIM ÖDÜLLERİ

1. Magic Touch

Hatice Selenay Çakıcı’nın projesi, özel bir donanım sayesinde, dokunmatik olmayan ekranlar ve projek-siyonları, düşük maliyetle dokunmatik hale getiriyor. Ödülü, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran verdi.

2. Sürücü uyuşukluk tespiti

Onur Can Baysal’ın Sürücü Uyuşukluk Tespiti projesi, uyku kaynaklı kazayı önlemeye yardımcı güvenlik teknolojisi. Ödülü, İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Develioğlu’ndan aldı.

3. 3D modellerin CPU üzerinde gerçek zamanlı sahnelenmesi

Burak Aydemir’in projesi, 3 boyutlu sahneleme işleminin, merkezi işlem birimi olan CPU üzerinde yüksek boyutlu modellerde de gerçek zamanlı olarak yapılabileceğini ortaya koyuyor. Ödülü, Mütevelli Heyet Üyesi, İTO Genel Sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu verdi.

4. Düşme algılama cihazı

Mahmut Bera Günaslan ve Serhat Balcı’nın projesi, tehlikeli ve anlık ulaşılması güç yerlerde çalışan insanlar için hayati tehlikeyi azaltmak için geliştirildi. Ödülü, Mütevelli Heyet Üyesi Bilal Topçu verdi.

5. Robostation AGV

İlkay Osman Altınay, Muhammet Mustafa Bayır ve Yavuzcan Çolak’ın projesi taşımada kullanılan otonom araçları fabrika düzenini değiştirmeden, fabrika sistemine uyarlıyor. Ödülü, Mütevelli Heyet Üyesi Abdülkerim Çay verdi.

REKTÖRLÜK TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Mühendislik mimarlık alanında Rektörlük Teşvik Ödülü’ne değer görülenler Enes Günay, Ahmet Kerem Zeytin, Abdullah Abi Alkılıç’ın ‘Biyonik el’, Ahmet Turan Yener’in ‘İnsansız Hava Aracı Destekli İDA’ ve Halid Sait Cankurtaran’ın ‘CNC için Görüntü İşleme Tabanlı Referans Bulma’ projeleri, Sosyal Bilimler alanında Eda Çoban’ın ‘Ticaret Mobil Uygulaması’ ve Aleyna Yılmaz ile Merve Taşdemir’in ‘Sesli Akademi’ projeleri oldu.

16 Mayıs 2019 Perşembe

Etiketler : Üniversitemiz