tatil-sepeti

İç giyim ve aksesuarları sektörü, Ur-Ge projesi ile uluslararası pazarlarda rekabete hazırlanıyor. İstanbul Ticaret Odası, firmaların dış pazarlara açılması, uluslararası ölçekte iş yapabilme kapasitesine ve yeteneğine sahip olmaları amacıyla deri hazır giyim ve saraciye ürünleri sektörü ile başlattığı Ur-Ge projelerini, iç giyim ve aksesuarları sektörü ile sürdürüyor.

DÜZENLİ İHRACAT

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilecek proje ile iç giyim ve aksesuarları sektöründe yer alan üye firmaların mevcut ihracat potansiyellerinin ve kapasitelerinin geliştirilerek, düzenli ihracat yapar hale gelmeleri hedefleniyor. Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği (Ur-Ge) kapsamında desteklenecek proje ile iç giyim sektöründe faaliyet gösteren İTO üyesi firmaların uluslararası pazarlara açılmasına doğrudan katkı sağlayacak faaliyetler dizisi gerçekleştirilecek.

ÜÇ YIL SÜRECEK

Üç yıl devam edecek proje süresince;

  • Firmaların uluslararası pazarlara yönelik ihtiyaçlarını ve sonuç odaklı yol haritasını ortaya koyacak ihtiyaç analizi çalışması gerçekleştirilecek.
  • İhtiyaç analizi sonuçlarına bağlı olarak, firmalara ihracata yönelik kurumsal kapasitelerini destekleyecek eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.
  • Firmaların ulusal ve uluslararası seviyede tanıtımları yapılacak.
  • Uluslararası hedef pazarlara dönük, satış odaklı yurtdışı pazarlama faaliyetleri gerçekleştirilecek ve proje sonunda firmalara birebir bireysel danışmanlık imkanı sağlanacak.

HARCAMALAR KARŞILANIYOR

Ur-Ge projesi kapsamında gerçekleştirilecek her faaliyetin yüzde 75’i Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenecek. Destek dışında kalan yüzde 25’lik bütçe tutarı ise katılımcılar tarafından karşılanacak.

KATILIM ŞARTLARI

  • Başvuruda bulunacak firma, İTO üyesi olmalı; iç giyim ve aksesuarları sektöründe faaliyet göstermeli.
  • Türk Ticaret Kanunu’nun 124’üncü maddesinde belirtilen sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan kolektif, komandit, anonim, limited ve kooperatif şirket olmalı.
  • Başka bir Ur-Ge projesinde yer almamalı veya TURQUALITY gibi desteklerden yararlanmamalı.
  • Proje kapsamında yer alacak firmalar, 36 ay boyunca tüm faaliyet ve belirlenecek etkinliklere gerekli ilgiyi göstermeli.
  • Proje başvurusu esnasında 350 dolar katılım bedeli katkı payını ödemeli.

30 TEMMUZ’A KADAR BAŞVURUN

Yurtdışı pazarlara açılmak için Ur-Ge projesine katılmak isteyen firmaların,
30 Temmuz’a kadar İTO’ya başvuruda bulunması gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için:

13 Temmuz 2017 Perşembe

Etiketler : Gündem