tatil-sepeti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ/TAI), Türk Hava Kuvvetleri’nin ve uluslararası pazarın kısa dönemdeki ihtiyaçlarını hedef alarak, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı geliştirilen HÜRJET’te ilk etap seri üretim kararı alındı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik konular görüşüldü. 2023’te ilk uçuşu planlanan HÜRJET için de ilk etap seri üretim kararı alındı.

Toplantıda, muhtelif hava, kara ve deniz platformları, haberleşme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlara yönelik çeşitli projeler karara bağlandı.

TAM BAĞIMSIZ

Özellikle, kritik ve ileri teknolojilerin geliştirilmesinde Ar-Ge ve Ür-Ge’nin önemine dikkat çekilen toplantıda, yurt dışından alınan her türlü teknolojinin Türkiye’de geliştirilmesinin, tam bağımsız savunma sanayi için mutlak gereklilik olduğu ve sektörün bu alanda yaptığı çalışmalara desteğin süreceği vurgulandı. Toplantıda, ayrıca Türkiye’nin, bütün engellemelere aldırış etmeksizin yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceği kaydedildi.

HAFİF TAARRUZ UÇAĞI İHTİYACINI KARŞILAYACAK

HÜRJET’in, Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan T-38 jet eğitim uçaklarının yerini alması ve 2 bin 721 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip hafif taarruz uçağı konfigürasyonu ile F-16’ların yakın hava destek ve savaş eğitim uçağı rollerini paylaşması hedefleniyor.

HÜRJET, 1.4 mach maksimum hız ve 45 bin feet maksimum irtifada görev yapacak şekilde tasarlandı; son teknoloji görev ve uçuş sistemlerini barındıracak.

17 Ocak 2022 Pazartesi

Etiketler : Sektörel