tatil-sepeti

Dünya ticareti geliştikçe ve pazara giren üretici sayısı arttıkça, tüketicileri, satın aldıkları ürünlerin helal olduğuna ilişkin bilgilendiren sertifikalara olan talep de artıyor. Gıda, kozmetik, ilaç, finans, turizm gibi alanları kapsayan ‘helal sertifikası’ çalışmaları, pazarın büyüklüğü nedeniyle Batılı standart ve belgelendirme kuruluşlarının da dikkatini çekiyor. Dünya Helal Birliği Başkanı Ahmet Gelir, helal pazarının dünyada 7 trilyon dolara ulaştığını belirtti.

Helal standardına ilişkin ilk çalışmaların 2000’li yıllarda başladığını kaydeden Gelir, şu bilgiyi verdi: “İlk defa Malezya, Endonezya ve Uzak Doğu’da gıdalarda güvenliği sağlamak için yapılan çalışmalar, Türkiye’nin de sahaya inmesi ile farklı bir ivme kazandı. Başta gıda olmak üzere kozmetik, kimyasal ve temizlik ürünleri, tarım ürünleri, enerji, turizm, finans gibi birçok alanda varız.”

HELAL ZİRVESİ 25-28 KASIM’DA

Türkiye helal ürün pazarından yaklaşık 100 milyar dolarlık pay alıyor. Yakın zamanda bu payın 200 milyar dolara çıkarılması öngörülüyor. Helal pazar payının artması için ‘7’nci Dünya Helal Zirvesi’ ve ‘8’inci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo’ organizasyonu, 25-28 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

22 Kasım 2021 Pazartesi

Etiketler : Sektörel