Hedefi ‘temizlik devi’ olmak

Giriş: 17.01.2018 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

İş adamı Ahmet Babayiğit (sağda) ile temizlikdevi.com’un kurucusu Ömer Demir (solda), BTM Direktörü İbrahim Elbaşı ile birlikte yatırım sözleşmesini imzaladılar.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) iştiraki olan ve yatırımcı ile iş fikirlerini buluşturmayı amaçlayan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) bünyesinde üretilen projeler, yatırımcı çekmeye başladı. Bu kapsamda ilk yatırım, temizlikdevi.com projesine geldi. İş adamı Ahmet Babayiğit, temizlikdevi.com’a 3 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı.

TEK PLATFORMDA

temizlikdevi.com, faaliyet gösterdiği şehirlerdeki firmaları tek bir platformda toplayarak halı yıkama, kuru temizleme, ev temizliği başta olmak üzere taksitli ve güvenli olarak online temizlik siparişi vermeyi sağlayan bir pazar yeri platformu olarak dizayn edildi. Bu amaçla temizlikdevi.com hızlı, uygun fiyatlı ve güvenilir hizmetler sunuyor.

temizlikdevi.com’un kurucusu Ömer Demir, oluşturdukları platforma şu anda 60 şehirde binin üzerinde firmanın katıldığını belirtti. Aldıkları bu yatırımla birlikte pazarlama stratejilerini daha da kuvvetlendireceklerini kaydeden Demir, “Amacımız ilk aşamada 2 bin 500 firma ile 81 şehrin tamamında yer almak” dedi.

temizlikdevi.com sitesine yatırım yaparak, BTM bünyesinde üretilmiş iş fikirlerini destekleyen ilk yatırımcı olan Ahmet Babayiğit ise bu iş fikrini Demir’e ve projeye inancından dolayı desteklemeye karar verdiğini söyledi.

ÜLKEMİZ KAZANACAK

Yatırımcıların gerçek iş fikirlerine ihtiyacı olduğunu ve Türkiye’nin bu anlamda önemli mesafeler kat edeceğine inandığını belirten Babayiğit, “BTM’de üretilen iş fikirlerini destekleyerek sadece bir fikrin hayata geçmesini sağlamakla kalmadığımızı, hem fikirlerin önünü açtığımızı hem de iyi bir yatırım yaptığımızı düşünüyorum. Fikirlerin hayata geçmesi ile sadece fikri üreten ve o fikre yatırım yapan bizler değil, ülkemiz de kazanacaktır” dedi.

START-UP ÜNİVERSİTESİ

BTM, birçok fikrin hayata geçmesine ön ayak oluyor. Adeta bir ‘Start-up üniversitesi’ mantığı ile çalışan BTM, ekonomiye katkı sağlayabilecek fikri olanların projelerinin, Hızlandırma Kampı’nda gelişmesine destek oluyor ve yatırımcıların karşısına çıkabilecek olgunluğa ulaştırıyor. Ardından da İTO’nun 400 bini aşkın üyesi başta olmak üzere söz konusu fikirle ilgilenebilecek olan yatırımcıları BTM Sahne’ye davet ederek, girişimcileri yatırım yapmaya yönlendiriyor. BTM, şu ana kadar 92 projeyi iş fikri olarak geliştirdi.