tatil-sepeti

Ülkemizde hava trafiğinde ve yolcu sayısındaki artış, hava ulaştırma sektörüne olan talebi de beraberinde getirdi. Böylece hava ulaştırma sektörü, nitelikli insan gücüne daha çok ihtiyaç duymaya başladı. Bu nedenle sektöre insan kaynağı yetiştiren lisans programlarının da yeni ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda şekillenmesi gerekliliği ortaya çıktı.

Lisans programlarının müfredatını sektörlerin ihtiyaçlarına göre oluşturan İstanbul Ticaret Üniversitesi de Havacılık Yönetimi Bölümü’nde İngilizce destekli bir program yürütüyor. Buradaki öğrenciler, somut alan becerilerinin kazandırılması anlayışına sahip, staj ve işyeri eğitimi ile bilgi, beceri ve yetkinliğin sentezine imkan tanıyan ve havacılık sektörünün önemli sertifika sınavlarının hazırlığını da destekleyen dersleri alıyor. Program, yeni teknolojilere uygun olarak hava ulaştırma sektörünün istihdam beklentileri göz önüne alınarak, modern ve nitelikli bir eğitim sistemi sunuyor. Yabancı dilin önemli olması nedeniyle, programda her yarıyıl verilen İngilizce derslerle öğrencilerin sektöre hızlı bir şekilde girmeleri ve kurumlarına kolay uyum sağlamaları amaçlanıyor.

İŞGÜCÜ YETİŞİYOR

Dört yıllık bir lisans programı olan Havacılık Yönetimi Bölümü, havacılık sektöründe faaliyet gösteren havayolu, havaalanı ve diğer havacılık işletmelerinde çalışabilecek nitelikte; temel bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştiriyor. Bölümün hedefi, öğrencilerin analiz ve sentez yapma; insanları ve sistemleri yönetme kabiliyetlerini geliştirmek. Bunun yanı sıra her düzeyde işlemsel faaliyete hakim olma, etkin iletişim kurma, pratik düşünebilme ve karar verme özelliklerini açığa çıkarmak da bölümün öğrenim hedefleri arasında. Genel bir adlandırmayla bölüm mezunları ‘sivil hava ulaştırma işletmecisi’ olarak tanımlansa da reel sektörde çok farklı pozisyonlarda çalışabiliyor.

ÇALIŞMA ALANLARI

Bölüm mezunları Türk Hava Yolları’nda, TGS yer hizmetleri şirketlerinde, HAVAŞ şirketinde, Turkish Doco, Çelebi Ground Handling, TAV ve diğer özel havayolu şirketlerinde uzman ve profesyonel yönetici olarak çalışabiliyor. Bu pozisyonlar, uzmanlık ve sorumluluk mevkilerinden başlayıp ilk kademe yönetim, orta kademe yönetim ve zamanla üst kademe yönetim düzeylerine doğru genişleyebiliyor. Daha geniş bir tanımla mezun öğrenciler, sivil havacılık alanında harekat, havayolu yönetimi, bilet satış ve rezervasyonunda kolaylıkla iş bulabiliyor.

09 Mayıs 2016 Pazartesi

Etiketler : Üniversitemiz