İTO’nun Hamilik Projesi’nde Anadolu yakasındaki meslek liselerinin müdürleriyle hami iş adamları bir araya geldi. Toplantıda birçok okul idarecisi, hamilik projesine katılmalarıyla birlikte okullarında öğretim ve mezun kalitesinin arttığını söyledi.

 

HABER: ADEM ORHUN 

 

İstanbul Ticaret Odası’nın, sektörlerin aradığı teknik işgücünün yetişmesini desteklemek üzere başlattığı Hamilik Projesi’nde yeni döneme girildi. Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü kapsamında gerçekleştirilen projede 1. Bölge Koordinasyon Toplantısı, İTO’nun Eminönü’ndeki merkez binasında gerçekleştirildi. 


Toplantıya, Anadolu yakasında proje kapsamında olan meslek liselerinin müdürleri ve bu okullara hamilik yapan İTO Meclis ve Komite üyeleri katıldı. Pandemiden sonra projeye hız kazandırmak üzere fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, bazı okullarda yeni göreve başlayan idarecilerle, değişen hami iş adamları da tanışma imkanı buldu. Toplantı, İTO Başkan Yardımcısı Ahmet Özer ve İTO Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün’ün konuşmalarıyla başladı. 


 

ÖĞRETİM ODAKLI

 

Özer, projenin, meslek öğretimine yönelik faaliyetleri merkeze aldığını belirterek, okullarda bu amaçla kullanılan araçları temin ettiklerini kaydetti. Birçok okulda hamilerin öncülüğünde CNC ve tekstil makinalarının tesis edildiğini söyleyen Özer, “Bilgisayarsız okul kalmasın diye hedef koymuştuk, bunu da gerçekleştirdik” diye konuştu. 

 

Hamilik Projesi’nde 1. Bölge Koordinasyonundan sorumlu olan Münir Üstün de konuşmasında, iş dünyasının üretim için nitelikli işgücüne ihtiyacının süreklilik arz ettiğini, bu sebeple öğrencileri yetiştirmenin de sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Üstün, “Hamilik Projesi de ihtiyaca binaen bir yükümlülük. Öğrencilerin meslek kazanması için yapılan bu çalışmalara seve seve katılıyoruz” dedi. 

 

TEŞVİK EDİCİ

 

Toplantıda okul müdürleri, iki yöneticinin meslek lisesi kökenli olduğunun ifade edilmesi üzerine, “Sizlerin de okullarımıza gelerek ‘ben de meslek lisesinde okudum’ demeniz, çocuklar için çok teşvik edici olacaktır” dedi. Toplantıda birçok okul idarecisi de bu projeye katıldıktan sonra okullarında mesleki öğretim kalitesinde büyük bir fark oluştuğunu dile getirdi.

 

Toplantıda ayrıca, İTO Hamilik Portalı’nın kurulduğu bilgisi paylaşıldı. Buna göre okul idarecileri, mesleki öğretime ilişkin ihtiyaç, talep ve önerilerini bu portal üzerinden girecek, hamilik yapan sektör temsilcileri de bunları inceleyip İTO’ya gönderecek. Bu şekilde projede takip edilebilirlik artacak ve kaynakların verimli kullanılması desteklenecek.  

27 Mart 2023 Pazartesi