Pazar, 24 Kasım, 2024
ÇASGEM’in ‘İş ve Meslek Danışmanları Eğitimi’ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.
HABER: CANAN BİLGİN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM), kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren işyerlerindeki çalışanlara, işverenlere veya yönetici personele yönelik düzenlediği eğitimlerle kurumları geleceğe hazırlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olan ÇASGEM, 62 yıllık deneyimiyle çalışma hayatının her alanına dokunarak, işveren ve çalışanları bilgilendiriyor, iş yaşamının kalitesinin artırılması için çalışıyor.
TÜM İŞ KOLLARINDA
ÇASGEM, tüm iş kollarında güvenli bir çalışma hayatı oluşturmayı amaçlıyor. İş kazası ve meslek hastalıklarını en aza indirmek, çalışanları ve işverenleri sorumlulukları konusunda bilgilendirerek çalışma yaşamının ‘insan onuruna yakışır’ bir hale gelmesine katkı sağlamak da kurumun hedefleri arasında yer alıyor.
AB DESTEKLİ PROJE
Türkiye’de ve dünyada çalışma hayatının değişen koşullarını dikkate alan ÇASGEM, kurum kapasitesini geliştirmek ve AB Sosyal Politika ve İstihdam Müktesebatı’na uygun hale getirmek için ‘ÇASGEM’in Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi’ni uygulamaya koydu. AB fonlarıyla desteklenen bu projenin hedef bileşenlerinden ilkini; çalışma ve sosyal güvenlik eğitim uzmanları ile yardımcılarının eğitim tasarlama, geliştirme ve gerçekleştirme kabiliyetlerinin artırılması, yeni yüksek nitelikli eğitim modülleri geliştirilmesi ve e-eğitim sistemi tasarlanması oluşturuyor. ÇASGEM’in hizmetlerinin tüm Türkiye genelinde paydaşlara, kurumlara ve her sektörden şirkete tanıtılması ve hizmet alanının genişletilmesi ise projenin diğer önemli ayağı. Bu nedenle ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölge müdürlükleri, benzeri kurum, paydaş ve ilgili odalar ziyaret edilerek ÇASGEM’in faaliyetleri anlatılıyor.
ÜST KURUM
Kurum için yeni organizasyonel ve yasal yapı tasarlanması da bu projenin hedef bileşenleri arasında. ÇASGEM’in yeniden yapılandırılması sürecinde düzenlenen çalıştay, toplantı ve çalışma gruplarında hedef belirlenip stratejiler geliştiriliyor.
Bu stratejiler çerçevesinde de ÇASGEM’in faaliyetlerini daha verimli hale getirecek yasal altyapının yeniden oluşturulması ve organizasyonunun yeniden tasarlanarak tüm sektörlere ve kurumlara en iyi hizmet verecek şekle getirilmesi hedefleniyor. ÇASGEM’in bu çerçevede başta iş sağlığı ve güvenliği konularında olmak üzere, iş yaşamına dair birçok konuda çalışma yapan kamu ve özel sektör temsilcilerini akredite eden bir üst kurum olması hedefine yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.
62 ALANDA EĞİTİM
ÇASGEM tarafından kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren işyerlerindeki çalışanlara, işverenlere veya yönetici personele yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri’, ‘Çalışma Yaşamına Yönelik Eğitimler’, ‘Kişisel Gelişim Eğitimleri’, ‘Proje Yönetimi Eğitimi’ ve iş yaşamının ihtiyaç duyduğu her türlü eğitim veriliyor. Ayrıca ‘Ön Tehlike Analizi (PHA) Uygulamalı Eğitimi’, ‘Toksikolojik Risk Değerlendirme veya Kimyasal Maruziyet Değerlendirme Uygulamalı Eğitimi’, ‘Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama (ATEKS 137 Yönetmeliği) Eğitimi’, ‘Ergonomi Eğitimi’ ve ‘Koçluk Eğitimi’ şeklinde sıralanan 62 ayrı eğitim başlığı dışında sektörden gelen talepleri dikkate alarak yeni eğitim içeriği ve modülleri hazırlayıp faydalanıcılara sunuyor. Kurumlardan ve şirketlerden gelen talepler üzerine farklı şehirlerde eğitim veren ÇASGEM, ayrıca Ankara Pursaklar’daki merkezinin kapılarını da eğitime açıyor. Kurum, 200 kişilik konferans salonu, eğitim ve toplantı salonları, kütüphanesi ve 166 yatak kapasiteli misafirhanesi ile hizmetlerini sürdürüyor.
AVANTAJLARI NELER ?
ÇASGEM’in desteği kuruluşlara şu avantajları sağlıyor:
BAŞVURU ADRESLERİ
www.casgem.gov.tr
(0312) 594 14 00
(0312) 527 51 27
11 Nisan 2017 Salı
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi
23 Kasım 2024 Cumartesi