Pazar, 24 Kasım, 2024
Bilim ve sanayiyi buluşturan bir merkez haline gelen İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Ticaret TTO), 105 kurum ve kuruluşla yaptığı anlaşmalarla işbirliği ağını genişletiyor. Ticaret TTO’nun gelecek dönem belirlediği tematik alanlar ise yapay zeka, adli bilişim, siber güvenlik ve dijitalleşme olacak.
HAMİT KARDAŞ
İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi (Ticaret TTO), bilim ve sanayiyi buluşturan bir merkez haline geldi. Ticaret TTO, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin girişimci ve yenilikçi yönünü daha da güçlendireceği faaliyetlerle yeni dönemde de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Kamu-üniversite-sanayi işbirliği konusunda diyaloğu artırmayı, ulusal yenilik ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmeyi, sanayinin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasını sağlamayı hedefleyen Ticaret TTO, Sütlüce ve Küçükyalı yerleşkelerinde çalışmalarını sürdürüyor.
KATMA DEĞERLİ ÜRÜN
Teori ve uygulamanın entegrasyonu bağlamında 105 özel sektör, kamu kurum ve kuruluşu ile işbirliği anlaşması yapan Ticaret TTO, gelecek dönemde nitelikli çıktıların olduğu işbirliklerini artırmayı hedefliyor. Buişbirlikleri ile tarafların bir arada çalışarak elde ettikleri çıktıları katma değerli ürüne dönüştürmeleri ve kamu yararına kullanıma sunulabilmesi öngörülüyor. Ticaret TTO’da, bu kapsamda çalıştay, eğitim ve söyleşi programları düzenleniyor.
Proje hazırlama ve yönetimi konularında ise özel ve kamu sektörlerine yönelik akademik ve teknik danışmanlık hizmeti veriliyor. Kamu ve özel sektörün gelecek stratejilerine ışık tutacak raporlar hazırlanıyor. Ayrıca kamu-üniversite-sanayi ortak çalışmaları kapsamında geleceğin profesyonellerine yönelik Gençlik Kampı, Yenilikçi Tasarım Yarışması ve eğitim programları düzenleniyor, işyeri ziyaretleri gerçekleştiriliyor.
İŞ FİKİRLERİ İÇİN YARIŞMA
Ticaret TTO tarafından gelecek dönemde yeni fikirlerin gün yüzüne çıkması için geleneksel hale gelen proje ve tasarım yarışması düzenlenecek. Yenilikçi iş fikirlerinin yarışacağı bu yarışmada çıkan fikirlerin ticarileşmesi için geçmiş dönemde olduğu gibi gelecek dönemde de Ticaret TTO, girişimcilerin yanında olacak.
Ayrıca, Teknopark İstanbul’un paydaşı olduğu TÜBİTAK-1512 Teknogirişim Sermaye Desteği (BiGG) projesi sayesinde girişimcilerin fikirlerinin hayata geçmesine katkı sağlanacak.
GÜÇLÜ İŞBİRLİKLERİ
Ticaret Teknoloji Transfer Ofisi, girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği, Genç Başarı Vakfı, MOBESE Akademi, Vakıf Katılım gibi kurumlarla ortak çalışmalar yürütüyor.
Girişimcilerin kullanımına açık olacak Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (TEKMER) yeniden canlandırılması da bu dönemin hedefleri arasında. Bu konudaki çalışmalar KOSGEB ile koordineli bir şekilde devam ediyor.
ADLİ BİLİŞİM LABORATUVARI GÜN SAYIYOR
Ticaret TTO, gelecek dönem için belirlediği tematik alanlar olan yapay zeka, adli bilişim, siber güvenlik ve dijitalleşme konularındaki çalışmalarına da devam edecek. Bu çalışmalardan biri, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan ve yakın gelecekte açılışı gerçekleşecek olan Adli Bilişim Laboratuvarı projesi.
Laboratuvar, İstanbul’da bilgi ve ağ güvenliği konularında sektörel ilgi ve yetenekleri artıracak, sektörün sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayacak. Araştırma çalışmalarıyla sorunlara çözüm üretecek adalet temalı değer üretim mekanizması oluşturmak amacıyla faaliyetlerine başlayacak.
KAMU, ÜNİVERSİTE VE SANAYİ ARASINDA KÖPRÜ
Yeni dönemde Türkiye’nin teknoloji alanında ihtiyaç duyduğu yatırımları artırmak için Ticaret TTO, İstanbul Ticaret Odası, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ve Teknopark İstanbul ortaklığında Proje Geliştirme Komisyonu oluşturularak kamu-üniversite-sanayi arasında köprü kurulması amaçlanıyor.
20 Ekim 2020 Salı
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi