Cumartesi, 23 Kasım, 2024
Türkiye’ye yeni girişimciler kazandırmayı hedefleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi, amaçları girişimcilik olan öğrencilere yönelik iki önemli eğitimi daha hayata geçiriyor. Marka ve Patent Eğitimi ile İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi sayesinde geleceğin girişimcilerinin, hem marka oluşturma-koruma aşamalarını hem de çalıştıracakları personelle ilişkiler kurmayı şimdiden öğrenmeleri amaçlanıyor.
Kariyer Planlama Merkezi ile MARPATAŞ marka ve patent firmasının ortaklaşa yürüteceği marka ve patent eğitim semineri, 18 Mart 2016 tarihinde yapılacak. Eğitim boyunca girişimci adaylarına; fikri ve sınai haklar, marka tescili, patent tescili, Fikri ve Sınai Mülkiyet Kanunu, patent sisteminin ortaya çıkışı, patente konu olabilecek buluş unsurları gibi konular anlatılacak.
Kariyer Planlama Merkezi ve Birlikte İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği tarafından organize edilen “Temel İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitim Programı” ise 27 Şubat-19 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak. Programda, farklı sektörlerdeki İK profesyonelleri öğrencilerle buluşacak. Sütlüce Yerleşkesi’ndeki programda, değişen yönetim anlayışı, İK’nın değişen rolü ve önemi, personel yönetiminden stratejik İK yönetimine İK’nın temel fonksiyonları, İK çalışanlarının temel yetkinlikleri, organizasyon ve İK ile ilişkili bazı kavramlar, işe alım sürecinin önemi, personel bulma kaynakları, mülakat teknikleri, kurum kültürü ve örgütsel bağlılık kavramları, motivasyon, iletişim ve çatışma yönetimi, ücret kavramları ile ücretlendirme stratejilerinin oluşturulması konuları işlenecek
ÖĞRENCİLER FİKİRLERİNİ PAYLAŞTI
İstanbul Ticaret Odası’nın İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine de yer verdiği Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı sürüyor. Programda görev alan öğrenciler, İTO yöneticileri ile bir araya gelerek, çalışmaları kapsamında edindikleri izlenimleri aktardılar. Toplantıya, İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreteri Ömer Bal, Genel Sekreter Yardımcısı Halil Aslan, Rekabeti Geliştirme Koordinatörlüğü Yönetmeni Emre Köseoğlu, Rekabeti Geliştirme Koordinatörlüğü Uzmanı Yasin Uygur, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Eceviş ve Kariyer Planlama Merkezi Müdürü Uğur Kaya ile Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı’nda yer alan 6 öğrenci katıldı.
İHRACATA İLK ADIM
Yeni Nesil İhracata İlk Adım Programı, İTO’nun ihracatçı olmayan veya düzenli ihracat yapamamış küçük ve orta boy işletmelerin ihracata yönlendirilmeleri ve ihracatçı kimliğine kavuşturulmaları amacıyla yürütülüyor. Programa İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden öğrenciler de; geleceğin ihracatçıları ve dış ticaret uzmanları olmaları, program boyunca eğitilmeleri ve program dahilinde alacakları eğitimleri hayat boyu kullanmaları amacıyla katılıyor.
ARAŞTIRMA TOPLUMA AYNA TUTUYOR
Türkiye’nin önemli araştırma şirketlerinden biri olan Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ANAR) Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversitenin Türkiye Araştırmalar Topluluğu’nun davetlisi olarak konferans veren Dr. Uslu, toplumu tanımak için bilimsel araştırma yapmanın önemine değinerek, “Araştırma topluma ayna tutuyor. Ancak araştırma yapılırken doğru sonuçlar için doğru soruların sorulabilmesi çok önemli” dedi. Ürün ve hizmet üreten markaların da araştırmaya giderek daha çok önem verdiğini belirten Dr. Uslu, “Zorlu rekabet koşullarında doğru parametrelerle yapılmış, doğru yorumlanmış araştırmalar şirketlere avantaj sağlıyor. Ülkemizde de araştırma yaptıran kurum ve kuruluş sayısı artıyor” diye konuştu.
14 Şubat 2016 Pazar
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi