Cuma, 22 Kasım, 2024
Yatırımcıların Türk lirası cinsi varlıklara yönlendirilebilmesi amacıyla alternatif bir araç olarak açıklanan Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) için talep toplama işlemleri 22 Haziran’a kadar sürecek.
Türkiye genelinde 15 Haziran’da başlayan GES ihracına ilişkin talep toplama, ilk etapta Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Asgari talep tutarı 1000 lira olarak belirlenen senetler, 1 liranın katları şeklinde ihraç edilecek. Senetler, talep toplama dönemini takip eden haftada, 24 Haziran’da yatırımcıların hesaplarına aktarılacak.
Vatandaşlar, aracı bankalara başvuru yaparak bu ürünü kolaylıkla alabilecek. Vadesi 6 ay olan senetler, sadece gerçek kişilere ihraç edilecek.
YATIRIMDA YENİ FIRSAT PENCERESİ
İTO Başkanı Şekib Avdagiç, GES’in, TL tasarrufların iyi bir getiri ile teşvik edilmesine ve yatırıma dönüşmesine katkı sağlayacağını belirtti. Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, GES’e ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Ekonomi politikamıza yönelik açıklanan tedbirler, enflasyonla mücadele ve finansal istikrarın güçlendirilmesine önemli katkı verecek. Ekonominin tüm kurumlarının eş güdüm halinde aldığı piyasayı güçlendirecek bu kararların olumlu sonuçları olacağını öngörüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 15 Haziran’da başlattığı Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi’nin (GES), gittikçe daha da önemli olan TL tasarrufların iyi bir getiri ile teşvik edilmesine ve yatırıma, işe dönüşmesine katkı vereceği inancındayız. İTO, kredilerin üretken alanlara yönlendirilmesinin daima savunucusu oldu. BDDK’nın selektif yaklaşımı, refahımız için çok önemli. Bu kararların yatırımda yeni fırsat pencereleri açacağına inanıyoruz. Alınan sıkılaşma tedbirleri de enflasyonun gerilemesi için gereklidir.”
20 Haziran 2022 Pazartesi
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe