Cumartesi, 23 Kasım, 2024
İstanbul Ticaret Odası’nın bir kuruluşu olması nedeniyle, iş dünyasına en yakın üniversitelerden biri olan İstanbul Ticaret Üniversitesi, geleceğin yöneticilerini de yetiştiriyor. Yönetici denince de akla önce endüstri mühendisleri geliyor. Günümüzün gözde mesleklerinden olan endüstri mühendisliği eğitimi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi bünyesinde veriliyor. Küçükyalı yerleşkesindeki bölüm, üniversitenin en çok tercih edilen bölümlerinin arasında yer alıyor.
SORUNLARI ONLAR ÇÖZÜYOR
Endüstri Mühendisliği, insan, makine, enerji, bilişim ve malzeme gibi bileşenlerden oluşan sistemlerin incelenmesi, yürütülmesi ve geliştirilmesi amacıyla sistem ve modeller tasarlayıp yeni yöntemler ortaya koyarken, var olan sistemlerde bulunan problemleri çözmeyi de amaçlayan bir mühendislik dalı. Temel amacı, insan ihtiyaçlarının karşılanmasında kıt kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak olarak özetlenebilen Endüstri Mühendisliği, teknik bilimler, ekonomik bilimler ve beşeri bilimlerin ara kesitinde konumlanıyor.
İŞ BULMA ORANI YÜKSEK
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin İngilizce destekli öğretim veren Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde okuyanların iş bulma olasılığı oldukça yüksek. Bunun başlıca nedeni öğretimin iş dünyasının ihtiyaçları dikkate alınarak verilmesi. Öğrenciler iş dünyası ile iç içe eğitim alıyor. Bu aynı zamanda henüz öğrenciyken kendi iletişim ağlarına sahip olmalarını da sağlıyor. Hayatın her alanında ve çok geniş bir yelpazede iş imkânı bulabilen endüstri mühendisliği bölümü mezunları, günümüzün dinamik ortamında hayat boyu öğrenme süreçleriyle kendilerini yeniledikleri ve geliştirdikleri sürece problem çözme sanatının aranan aktörleri olmaya devam ediyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, ürün ve hizmet üreten endüstri kuruluşlarında verimi yükseltmek için insan, makine ve malzemeden oluşan sistemlerin etkili bir biçimde kullanılmasını sağlayan yöntem ve tekniklerin, araştırılması ve geliştirilmesi konularında eğitim vererek, yönetim kademeleri düzeyinde üretim, yönetim ve organizasyonlar için gerekli tam donanımlı mühendislerin yetişmesini sağlıyor.
ÇOK BOYUTLU EĞİTİM
İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde, farklı bilim dallarından faydalanılarak, çok boyutlu bir eğitim veriliyor. Geleceğin yöneticilerinin yetiştirilmesi için geliştirdiği sistemlerden elde edilen sonuçların öngörülmesi, değerlendirilmesi ve belirlenmesi için mühendislik, analiz ve tasarım metotlarıyla birlikte matematik, fizik ve sosyal bilimlerden yararlanılıyor. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün temel önceliği, yüksek başarıyı standart edinmiş ve kendilerini her alanda mükemmeliyete adamış, çalışkan ve üstün performanslı bireyler yetiştirmek olarak tanımlanıyor.
İŞ ALANI GENİŞ
Endüstride kaynakların sınırlı olması ve artan kompleks yapı, endüstri mühendisleri için birçok sektörde geniş istihdam olanakları yaratıyor. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, kamu ve özel sektörde yer alan sanayi kuruluşları ve ticari işletmelerde, sistem analizi ve tasarımı, üretim mühendisliği, işletme analizi gibi alanlarda görev alıyorlar. Endüstri mühendisleri, yüksek rekabet ortamında ve interaktif global ekonomide ortaya çıkabilecek karmaşık ve bir yön seçmeyi gerektiren problemleri verimli bir şekilde çözmede önemli sorumluluklar yükleniyor. Karmaşık üretim ve hizmete yönelik endüstri sitemlerinin tasarımı, planlanması, kurulması ve denetimi onların işi. Bu nedenle çeşitli kademelerdeki yöneticiler de endüstri mühendisleri arasından seçiliyor.
SPOR ENDÜSTRİSİ KONUŞULDU
İstanbul Ticaret Üniversitesi Spor Endüstrisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Spor Markalarının Spor Endüstrisine Katkısı’ başlıklı konferans yoğun ilgi gördü. TRT1 ve TRT Spor’da her hafta sonu Stadyum programının moderatörlüğünü yapan Ersin Düzen, Decathlon Türkiye’de İletişim Müdürü olarak görev yapan Büşra Yılmaz ve Decathlon Türkiye Direkt Pazarlama Sorumlusu Öykü Tekeoğlu, spor markalarının spor kulüpleri ile olan ilişkilerini anlattılar. Konferansta ‘Decathlon’un sosyal sorumluluk projelerindeki yeri, en çok satan markalar, en çok satan sporlar ve nedenleri, sponsorluk, sporda hedef kitle, sosyal medya takipçileri genel analizi-tercih edilen sporlar, doğrudan pazarlamada spor markası olarak hedefler’ başlıkları Decathlon Türkiye kapsamında aktarıldı. Uzun süreli sponsorluk ilişkileri, sponsor ilişkilerindeki aksaklıklar ve spor kültürü başlıkları da Ersin Düzen tarafından örneklerle açıklandı.
06 Ocak 2016 Çarşamba
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi