Geleceğin yazılımcıları sektöre ilk adımı attı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticar@ Yazılımcı Akademisi, 118 yazılımcı adayını sektöre kazandırdı. Mezun kursiyerler, projelerini Kariyer Zirvesi’nde teknoloji dünyasının beğenisine sunarak sektöre ilk adımını atmış oldu.

Giriş: 19.12.2024 - 09:07
Güncelleme: 19.12.2024 - 09:07

ERTAN ERYILMAZ

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi, geleceğin yazılımcılarını sektöre kazandırmak amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Ticar@ Yazılımcı Akademisi ve İstihdam Merkezi Projesi’ni hayata geçirdi. Eğitim ve kamp süreçlerini başarıyla tamamlayan 118 kursiyerin yüzde 60’ı istihdam edilecek. 

 

500 SAAT EĞİTİM 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Milli Teknoloji Hamlesi Programı çerçevesinde üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi’nin bir projesi olarak İTO, Teknopark İstanbul, Esenler Belediyesi, İktisadi Araştırmalar Vakfı, BeTa İlim Derneği ortaklığında yürütülen projede kursiyerler 500 saate yakın eğitim aldı. Eğitim, iş dünyasıyla entegre bir biçimde ilerledi. Projede eğitim sonrasında 26 günlük de kamp süreci oldu. 

 

PROJE GENİŞLETİLECEK 

Kariyer Zirvesi programı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Program kapsamında Ar-Ge firmaları istihdam için stant açtı. Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. İlker Köse, Ticar@ Yazılımcı Akademisi’nin teknik eğitimdeki boşlukları doldurduğunu ve sektöre nitelikli yazılımcılar kazandırdığını söyledi. Projeyle yazılım dünyasına önemli katkı sunulduğunu belirten Dr. Köse, benzer uygulamaların gelecekte daha da yaygınlaşacağını ifade etti.

 

TEKNOLOJİ ÜSSÜ HEDEFİ

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ziya Taşkent ise bu projelerin İstanbul’un teknoloji ve girişimcilik ekosistemine katkı sağladığını belirtti. Ajansın, İstanbul’u küresel ölçekte bir teknoloji ve girişim merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalara dikkat çeken Dr. Taşkent, “Program, sektörde ihtiyaç duyulan alt uzmanlık alanlarında yetkin bireyler yetiştirerek İstanbul’u dünya çapında bir teknoloji üssü yapma hedefinde önemli bir adım” diye konuştu.

 

2 BİNİ AŞKIN BAŞVURU 

Projenin Akademik Danışmanı Doç. Dr. Sabri Öz ise konuşmasında programın yaklaşık 6 aylık yoğun bir sürecin ardından başarıyla tamamlandığını belirtti. 2 bini aşkın başvuru arasından seçilen 118 katılımcının 480 saatlik eğitim ve 26 günlük kamp sürecini başarıyla tamamladığını ifade eden Doç. Dr. Öz, projelerin sektörel ihtiyaçlara yönelik olarak tasarlandığını ve öğrencilerin bu projelerde üstün bir performans sergilediğini söyledi.

 

İKİ AYRI PANEL 

Düzenlenen programa, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ziya Taşkent, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Parlar, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu Başkanı Mustafa Çalış, akademisyenler ve mezun öğrenciler katıldı. Program sonunda iki ayrı panelde girişim-cilikte katma değer konusu masaya yatırıldı.