tatil-sepeti

HABER: SOYHAN ALPASLAN

Geleceği Yazan Kadınlar projesi 21 ile yayılıyor. Teknolojide kadın istihdamını artırmak, teknoloji üreten ülke olmak ve yerli insan kaynağıyla fark oluşturan nesiller yetiştirmek vizyonuyla hayata geçirilen ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesi, üçüncü yılında da Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan himayesinde devam ediyor.

EN İYİ PROJE OLDU

Geleceği Yazan Kadınlar projesi, İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu’nun (İKGK) geliştirdiği ‘Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın’ projesinin bir uzantısı. İKGK’nın 2015 yılında hayata geçirdiği proje, kurulun koordinatörlüğünü yürüten İTO öncülüğünde 2016 yılına kadar sürdü. İTO; projenin İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan (İSTKA) destek almasına ön ayak oldu. İSTKA, projeye ‘Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı’ kapsamında hibe desteği verdi. TOBB’un en iyi kadın projesi olarak belirlediği ve Türkiye’ye yayma kararı aldığı ‘Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın’, 2017 yılından sonra ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ ismi ile yeni bir yapı kazandı. TOBB, Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle gerçekleştirilen proje, Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’ın büyük desteğiyle yola devam ediyor.

YENİ DÖNEM

Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkıyla öne çıkan projenin yeni dönem tanıtımı, Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da katıldığı törende, Geleceği Yazan Kadınlar’ı temsilen Hasibe Zafer ve Melike Admış yer aldı.

‘PROJEYE BERABER BAŞLAMIŞTIK’

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, projenin İstanbul’da başlayan ve çok başarılı olan hikayesine dikkat çekti. Bakan Pekcan, projeye İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal ile ‘Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın’ olarak başladıklarını anımsatarak, kadın girişimciliği konusundaki çalışmalarında kendilerine o dönemde de destek olan Emine Erdoğan’a teşekkür etti. Pekcan, Türkiye’de projenin daha fazla yayılmasını hedeflediklerini dile getirerek şu bilgiyi verdi: ”21 ilde 5 bin kadını hedefliyoruz. 5 bin kadın, 5 bin aile demek. Bu proje, Türkiye’nin geleceği için en büyük yatırımlardan biri.”

SİLİKON VADİSİ’NDEN DENEYİM AKTARDI

Projenin her aşamasında bulunan İKGK Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Hatice Kal, Silikon Vadisi’nde kazandığı deneyimleri projeye aktardı. Oradaki modelleri projeye adapte eden Kal, “Türkiye’de ilk defa lise öğrencilerini Silikon Vadisi’nde bulunan Plug And Play Tech Center’a (Sunny Willy) götürdüm. Burada gençler, fikirlerini hayata geçirmek ve hayallerindeki mobil uygulamaları gerçekleştirmek için girişimcilik ve mobil uygulama eğitimleri aldılar. Çeşitli mobil uygulamalar çıkartıp yarışmalara katıldılar. Burada edindiğim deneyimler, Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın projesinin hayata geçirilmesini sağladı” şeklinde konuştu.

18 Aralık 2018 Salı

Etiketler : Makro-Mikro