tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi, tamamlanan ya da halen devam eden Avrupa Birliği destekli projelerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2018 Yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (Ka203) proje çağrıları çerçevesinde, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin başvuru yaptığı “FORESIGHT-Küresel Sorunlar ve Gelecek Temelli Eğitim Modeli Projesi” hibe desteği almaya hak kazandı.

332 BİN EURO DESTEK

Avrupa Birliği’ne başvurusu yapılan FORESIGHT projesi, vakıf üniversiteleri tarafından yapılan başvurular içerisinde desteklenmeye değer görülen tek proje oldu. 77 proje başvurusunun yapıldığı ve 10’unun destek almaya hak kazandığı hibe program kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi, 332 bin Euro destek ile en yüksek miktarda hibe alacak ikinci projenin sahibi oldu.

YAPAY ZEKADAN ROBOTLARA

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin geliştirdiği FORESIGHT projesinin hareket noktası şehirlileşme, küreselleşme, nesnelerin interneti, robotlar, akıllı makinalar, yapay zeka, üç boyutlu yazıcılar gibi son yıllarda birçok alanda yaşanan hızlı gelişmeler. Bu gelişmeler bir yandan toplumsal ve ekonomik gelişmeyi hızlandırırken, diğer yandan gelecekte nasıl bir ekonomik ve sosyal yapı olacağı konusunun da daha önemli bir hal almasına ve bu noktadaki belirsizliklerin artmasına neden oluyor. Bu belirsizliklerin analizi ve ortadan kaldırılması için geçmişteki geleneksel yöntemler yetersiz kalıyor.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

İstanbul Ticaret Üniversitesi liderliğinde Fontys Yaratıcı Endüstriler Akademisi (Hollanda), Karel de Grote Üniversitesi (Belçika), Del Pais Üniversitesi (İspanya) ve Budapeşte Metropolitan Üniversitesi (Macaristan) işbirliği ile geliştirilen ve kısa adı FORESIGHT olan Küresel Sorunlar ve Gelecek Temelli Eğitim Modeli Projesi (Future Oriented Education for Students Incorporating GSC in Highpaced Times) de geleceğin eğitim modüllerini tasarlamayı amaçlıyor.

GELECEĞİ ÖNGÖREN DERS MODÜLLERİ

Proje sayesinde gençlere geleceği öngörebilme konusunda yöntem bilgisi kazandıracak ders modülleri hazırlanacak. Bu sayede öğrencilerin sahip olacağı gelecek öngörüleri, iş dünyası için inovatif çözümlere dönüştürecek kapasiteyi ortaya çıkaracak. Proje kapsamında; küresel sorunlar ve yenilikçi çözümler arasındaki ilişkiyi kuracak eğitim modülleri hazırlanacak. Öncelikle akademisyenlere yönelik eğitimler düzenlenecek. Geliştirilen eğitimlerin pilot uygulamaları Hollanda ve İspanya’da 5 ülkeden 25 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Projenin hayata geçmesiyle öğrencilerin gelecek bilinci ve gelecek temelli bakış açısı güçlendirilecek. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin gelecek araştırmaları ve tahmin yöntemleri kapasitesi de bu projeyle geliştirilmiş olacak.

27 Eylül 2018 Perşembe

Etiketler : Üniversitemiz