tatil-sepeti

Türkiye’de bir benzeri daha bulunmayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitüsü, bankalar başta olmak üzere finans sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşları, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) gibi özerk otoriteler, meslek kuruluşları ve üniversitelerle oluşturulan işbirlikleri çerçevesinde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama örnekleri ve modelleri ile lisansüstü diploma programları sunuyor.

10 LİSANSÜSTÜ PROGRAM

Finans Enstitüsü, Türkiye`nin ilk ve tek finans enstitüsü olma özelliğine sahip. Finans alanındaki 7 farklı yüksek lisans ve 3 doktora programı ile doğrudan finansal piyasalara yönelik toplam 10 ayrı lisansüstü program yürüten tek enstitü.

Finans Enstitüsü halen, Uluslararası Bankacılık ve Finans (Tezli/Tezsiz), Sigorta ve Risk Yönetimi (Tezli), Sigortacılık (Tezsiz), Uluslararası Finans İngilizce (Tezli /Tezsiz), Sermaye Piyasası (Tezli/Tezsiz), Bankacılık (Tezsiz) Yüksek Lisans Programı ve Finansal Hizmetler Pazarlaması yüksek lisans programlarını yürütüyor.

Enstitü; Finansal Ekonomi, Bankacılık, Sigorta ve Risk Yönetimi doktora programlarıyla da sektöre nitelikli akademisyenler yetiştiriyor.

BANKACILIKTA UZMANLAŞMA FIRSATI

Finans Enstitüsü Bankacılık Tezsiz Yüksek Lisans Programı, bankacılık sektöründe yoğun çalışan ve eğitime yeterli zaman ayıramayan profesyonellerin katılabileceği bir program olarak düzenlendi. Bu nedenle dersler mesai saatleri dışında ve hafta sonunda yapılıyor. Seçmeli derslerden ikisi ise online veriliyor. Programın içeriği; katılımcıların iş hayatında daha etkin karar alabilmelerine yönelik olarak hazırlandı. Eğitim, ticari bankalar, yatırım bankaları ve katılım bankaları çalışanlarının kendi uzmanlık alanlarında gelişimlerine katkı sağlamak için üç ayrı modül halinde tasarlandı. Program, her üç modül için ortak olan 5 zorunlu dersin yanı sıra ilgili modüle ilişkin seçmeli dersler ve dönem projesi ile tamamlanıyor. Bu şekilde katılımcıların bankacılığın farklı alanlarında ayrı ayrı uzmanlaşabilmelerine imkân sağlanıyor.

SPK LİSANSI ALMAK İSTİYORSANIZ

Finans Enstitüsü bünyesinde açılan Sermaye Piyasası Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı, piyasa profesyonellerinin bugünün sermaye piyasalarında başarı elde etmeleri için gerekli olan üst düzey bilgi ve analitik beceri ile donatılmasını hedefliyor. Tezsiz yüksek lisans için toplam 10 ders, tezli için ise toplam 9 ders içeren bu programların en büyük özelliği, öğrencilerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile yapılan protokol sayesinde lisanslama sınavlarına uygun bir içerik sunması. Program öğrencileri, bir yandan sermaye piyasası alanında uzmanlığını geliştirici bir yüksek lisans yapma imkanı elde ederken, bir yandan da SPK lisanslama sınavlarına hazırlanma olanağı buluyor. Dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, SPK lisanslarının ilgili modüllerinden de başarılı sayılıyor. Bu şekilde öğrenciler finans sektöründe birçok alanda çalışabilmek için bir ön koşul olan SPK lisanslarını ek bir zaman ve hazırlığa ihtiyaç duymadan elde etme imkanına sahip oluyor. Bir diğer önemli husus ise program bünyesinde yer alan derslerin hem akademik yönü olan hem de konunun uzmanı piyasa profesyonelleri ve SPK uzmanları tarafından veriliyor olması. Programda ders saatleri, finans piyasa profesyonellerinin yoğun iş tempolarına ve beklentilerine uygun olacak şekilde hafta içi akşam ve hafta sonu olacak şekilde kurgulandı.

SİGORTADA KAPSAMLI NETWORK

Sigortacılık Tezsiz Yüksek Lisans Programı, sigorta sektörünün etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi amacıyla sigortayı bilen, ulusal ve uluslararası sigortacılık uygulamalarına ve teorilerine hakim yönetici adaylarının yetiştirilmesi amacıyla hazırlandı. Zorunlu ve seçmeli derslerden oluşan programda, sigorta teorisi, branşları, hasar, reasürans, sigorta istatistiği ve matematiği, sigorta hukuku vb. dersler ile bitirme projesi yer alıyor. Programda dersler, üniversitenin akademik kadrosunun yanı sıra sigorta sektörünün deneyimli yöneticileri tarafından da veriliyor. Program öğrencilerinin büyük kısmı sigorta sektörünün çalışanlarından oluşuyor. Bu özelliği nedeniyle program, sigorta sektöründe kapsamlı bir network oluşturmaya da yardımcı oluyor. Üç yarıyıldan oluşan programda dersler 18.30-21.30 saatleri arasında yapılıyor.

FARKLI BİR LİSANSÜSTÜ PROGRAM: FİNANSAL HİZMETLER PAZARLAMASI

Finans Enstitüsü, finans sektörüne yönelik farklı bir yüksek lisans programını da hayata geçirdi. Finansal Hizmetler Pazarlaması Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile finans sektöründe faaliyet gösteren başta bankalar olmak üzere sermaye piyasalarında aracılık hizmetleri sunan portföy yönetim şirketleri, aracı kurumlar, faktoring, leasing ve tüketici finansman şirketlerinin pazarlama ve satış alanında yeni istihdam edilecek genç bireyler hedefleniyor. Program, ulusal kalkınma planında da yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Programı’na yönelik kısa, orta ve uzun vadede nitelikli insan kaynağı sağlayacak. Finansal Hizmetler Pazarlaması Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi alan öğrenciler; kapsamlı finans ve pazarlama teorik alt yapı kazanımının yanı sıra iş dünyasındaki güncel uygulamalar konusunda derinlemesine bilgi edinebiliyor. Ayrıca finans ve pazarlama ile ilgili problemlere özgün ve gerçekçi bir bakış açısıyla çözümler üretebilme yeterliliği kazanabiliyor. Program, özellikle yurt dışındaki üniversitelerin finansal hizmetler pazarlaması yüksek lisans programları dikkate alınarak tasarlandı.

TEORİ VE UYGULAMANIN FARKLI BİLEŞİMLERİ BİR ARADA

Finans Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serkan Çankaya, Finans Enstitüsü’nün; ulusal ve küresel, kamu ve özel finans sektörüyle ilgili kuruluşlar, kamu otoriteleri, meslek kuruluşları, üniversitelerle işbirliği çerçevesinde eğitim öğretim, araştırma ve uygulama örnekleri ve modelleri, akademik ve bilimsel etkinlikler, diploma ve sertifika programları sunduğunu söyledi. Enstitüdeki programların; bankacılık, sigortacılık, sermaye piyasası, finans ana bilim dallarında teori ve uygulamaların farklı bileşimleri şeklinde dizayn edildiğini vurgulayan Doç. Dr. Çankaya, şunları söyledi: “Tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarının içeriğini bu yaklaşımla hazırladık. Finans Enstitüsü; İstanbul’un küresel ölçekte finans merkezi olma hedefleri ile uyumlu olarak çalışma alanını, özel ve kamu kesimi odaklı finans teorisi, yönetimi ve politikası, finansal ekonomi ile uygulamalı finansı dikkate alarak bütünleşik bir perspektifle yapılandırdı. Enstitü, ulusal ve uluslararası finansal piyasalarını entegre eden bir yaklaşımla ulusal, bölgesel ve küresel danışmanlık hizmetleri sunan, araştırma ve projeler üreten, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapan ve dolayısıyla ülkemizin ekonomisine ve finans kesimine katkı sağlayan bir kurum olarak tasarlandı. Finans Enstitüsü, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı’ndaki insan kaynaklarının geliştirilmesi bölümünde yer alan önceliklere de önemli katkı sağlayacak.”

29 Kasım 2018 Perşembe

Etiketler : Üniversitemiz