Son dakika haberleri: Faizsiz kredi kampanyaları kısa vadeli nakit ihtiyacı olan vatandaşların dikkatini çekiyor. '0' faizli kredi veren bankalar tam listesi belli oldu.
FAİZSİZ KREDİ KAMPANYALARI TÜKETİCİLERİN RADARINDA
Bankaların sıfır faizli kredi kampanyaları, tüketiciler için son derece cezbedici bulunurken, söz konusu kampanyalar özellikle ihtiyaç kredisi için yüksek faiz ödemek istemeyenler için tercihte ilk sırada yer alıyor. Zira ihtiyaç kredisinde faizler yüzde 3.79'dan başlayıp yüzde 6'ya kadar yükselebiliyor.
0 FAİZLİ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Bankaların 50 bin liraya kadar sunduğu sıfır faizli krediler 6 aya kadar vadeli olurken, krediden faydalanmak isteyenlerde aranan ana şart ise yeni müşteri olunması olarak öne çıkıyor.
HANGİ BANKA NE KADAR SIFIR FAİZLİ KREDİ VERİYOR?
QNB 20 bin lira,
Enpara.com 50 bin lira,
Akbank 45 bin lira,
Garanti BBVA 45 bin lira,
Türkiye İş Bankası 25 bin lira,
Denizbank 25 bin lira,
TEB 50 bin lira,
ON Dijital Bankacılık 15 bin lira krediyi sıfır faizle sunuyor.
KREDİ NOTUNA DİKKAT!
Bankalar öncelikle Findeks notuna göre kredi vermeyi tercih ediyor. 1850 ve üstü kredi notu olanlara kişiye özel faiz oranı adı altında en düşük faizi uygulayarak kredi veriyor.
Findeks Kredi Notu 1-1900 arasında değişiyor. Not 1’den 1900’e doğru ilerledikçe risk seviyesi azalıyor.
KREDİ NOTU NASIL YÜKSELTİLİR?
Kredili Ürün Ödeme Alışkanlıkları (Kredi Notunun yüzde 35’ini oluşturur)
Kredili ürün ödemelerinin zamanında yapılması Findeks Kredi Notu’nu yükseltiyor. Ödemelerin son ödeme tarihinden sonra yapılması, Findeks Kredi Notu’nu olumsuz etkileyen nedenlerin başında geliyor.
Mevcut Hesap ve Borç Durumu (Kredi Notunun yüzde 35’ini oluşturur)
İyi ve kötü kapanmış krediler, teminatlı veya teminatsız mevcut borç bakiyeleri ve limitler dikkate alınarak hesaplamaya dahil ediliyor.
Yeni Kredili Ürün Açılışları (Kredi Notunun yüzde 11’ini oluşturur)
Henüz ödeme performansı belirli olmamakla birlikte yakın zamanda alınan krediler, kişinin risklilik oranını arttıran bir unsur olarak öne çıkıyor.
Kredi Kullanım Yoğunluğu (Kredi Notunun yüzde 10’unu oluşturur)
Kredi kullanan ve düzenli ödeme geçmişine sahip olan bir kişinin Findeks Kredi Notu, hiç kredi kullanmayan ya da az kullanan bir kişiye göre daha yüksek olabiliyor.
Diğer unsurlar Kredi Notu'nun yüzde 9'unu oluşturuyor.